Video ⟩ Daugavpils dome vēlas konfiscēt īpašumus "točku" apkarošanai, Saeima - neļauj (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Alkohols. Ilustratīvs attēls.
Alkohols. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Cīņā ar nelegālā alkohola realizētājiem Daugavpils dome lūgusi Saeimas deputātu palīdzību. Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 7. martā, skatīta Daugavpils domes iesniegtā vēstule, kurā izteikts priekšlikums ļaut domei konfiscēt nekustamo īpašumu jeb "točkas" personām, kuras nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārdošanu. Šāda iecere Saeimas deputātu atbalstu gan neguva.

"Cīņa ar nelegālā alkohola tirgoņiem nav efektīva" - ar šādu vēstījumu pie Saeimas deputātiem vērsās pilsētas dome, aicinot ļaut tai konfiscēt nekustamos īpašumus personām, kuras nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju. Tas, kā rakstīts vēstulē, ļautu efektīvāk cīnīties ar žūpības apkarošanu.

Daugavpils domes Juridiskā departamenta vadītājs Ruslans Golovans norāda, ka esošā sistēma nelegālo alkohola tirgoņu apkarošanai nav efektīva. Arī esošie sodi neattur no nelikumīgām darbībām.

"Ik gadu tās vietas, kur notiek alkohola tirdzniecība, nemainās. Par to visi zina. Zina arī Valsts policija, bet es saprotu, ka neko izdarīt nevar," atzīst jurists.

Runa ir par četrām, piecām adresēm, kuras likumsargu redzeslokā ir ilgus gadus, apstiprināja Daugavpils pašvaldības policijā.

Šo īpašumu atņemšana pašvaldības ieskatā liktu pārdomāt, vai nelikumīgās darbības turpināt.

Daugavpils pašvaldības policijas vecākā inspektore Jūlija Maizīte norāda, ka cilvēki tajās vietās mainās. It kā ir viena adrese desmit gadus, visi cilvēki [daugavpilieši] zina to vietu, taču tālāk par kriminālprocesu netiek.

"Ja pat sāk kriminālprocesu, tad nākamajā kriminālprocesā tur jau cita persona tirgo. Valsts policija cenšas arī kaut kādā veidā tās aizvērt, bet tas nesanāk," skaidro policijas pārstāve.

Krimināltiesību un sodu politikas komisijas priekšsēdis Andrejs Judins (JV) šādu priekšlikumu raksturojis kā neparastu. Arī komisija kopumā priekšlikumu noraidīja kā nesamērīgu. Pat ja cilvēks veic nelikumīgas darbības.

Vairāk skaties LTV sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu