Igauņu popmūzikas zvaigzne NOËP: "Nevēlos izklausīties naivs"

Toms Treibergs
, TVNET Kultūra redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars, TVNET

Aizvadītajā nedēļā atjaunotajā, nu jau ar balvu “Kilograms kultūras” apbalvotajā Āgenskalna tirgū ar savu DJ setu uzstājās igauņu mūziķis NOËP. Viņa viesošanās pieteica jauno albumu “Move Your Feet”, kas "Warner Music Finland" paspārnē tika izdots februāra vidū un straumēšanas platformā Spotify šobrīd pulcē klausītāju miljonus.

Frāzi “pulcē miljonus” labprāt izmanto gan grandiozas PR aģentūras, gan jauni un aizrautīgi mūzikas industrijas censoņi, kuriem sanācis kļūt par kāda mūziķa sabiedrisko attiecību “bīdītāju”. Šķiet, kamēr tu pats neesi kļuvis par vienu no šī miljona – kur nu vēl iepazinies ar pašu mūziķi klātienē –, šādam vārdu salikumam ir vien daiļi mirdzoša skandējuma jēga.

Solokarjeras sākotnē Andress Keppers (Andres Kõpper) domāja par segvārdu “Nupp”, kas igauniski nozīmē “poga”, tomēr kaut kas šajā burtu salikumā viņam ir licies ne pārāk veiksmīgs un tāpēc daži burti nomainīti par labu patiesi skanīgākajam NOËP. Arī mūsu sarunā bītmeikeris un arī savu klipu režisors pieminēs “sajūtas no iekšām” nozīmi. Tā viņam lieti noderējusi, arī strādājot televīzijas, filmu un reklāmu režijā un montāžā. Andress gadu pavadījis studijās Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā, tad studijas turpinājis Barselonā.

Mūziķis ir izsludinājis arī savu vienīgo šī gada koncertu Igaunijā, kas notiks 19. augustā un būs ne tikai līdz šim vērienīgākais NOËP koncerts, bet arīdzan lielākais šovs pēdējos trīsdesmit gados, kas tiek veidots tieši igauņu māksliniekam. Koncerts notiks “A. Le Coq" arēnā Tallinā, un tajā piedalīsies virkne Igaunijas un ārvalstu mākslinieku. Savukārt Latvijas klausītāji varēs baudīt NOËP mūziku festivālā “Summer Sound”, kas notiks 4. un 5. augustā Liepājā. Turklāt - ne tikai uz lielās skatuves ar pilno grupas sastāvu, bet arīdzan ar DJ setu Kluba teltī.

Kā tev pašam šķiet, kas ir tie iemesli, kādēļ cilvēkiem patīk tava mūzika? Ko viņi tajā meklē un atrod, lai pie tās vēlāk atkal atgrieztos?

Es domāju, koncertā tā sajūta, kuru viņi meklē, ir eiforija. Pozitīvas sajūtas par dzīvi. Es pats esmu ļoti jūtīgs pret mūziku – viegli varu to iemīlēt, bet tikpat viegli arī... bezmaz ienīst. Reizēm pietiek ar vienas sliktas dziesmas noklausīšanos un es vairs negribu kādas divas nedēļas mūziku klausīties vispār.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu