Pašā marta sākumā politiskā apvienība “Apvienotais saraksts” (AS) savā Twitter profilā nāca klajā ar kādu lielisku ziņu. Stājoties pretī iepriekšējo valdību centieniem veikt izglītības reformu, viņiem tomēr izdevies apkopot visus savus spēkus, lai panāktu, ka Latvijas izglītības sistēma un kvalitāte saglabāsies pakaļā vēl vismaz gadus desmit. Apsveicu.

“APVIENOTAIS SARAKSTS deputāti šodien 2.martā, panāca vienbalsīgu Saeimas Budžeta komisijas lēmumu, kas šogad novērsīs sasteigtas reformas skolu tīklā, kas paredzētu ap 30% skolu slēgšanu,” rakstīja apvienība.

Tātad štrunts par to, ka trūkst skolotāju un esošajiem nav iespējams paaugstināt algas. Pilnīgi vienalga arī par to, ka netrūkst skolu, kurās uz katriem diviem skolēniem ir viens darbinieks. Arī tas, ka niecīgā skolēnu skaita dēļ daudzviet ceturtās klases tiek mācītas kopā ar pirmajām, acīmredzot ir pilnīgi normāli. Pats galvenais – nekādā gadījumā neslēgt nevienu pašu skolu.

Pareizais brīdis likvidēt šos 30% mazo skolu bija pirms 10 gadiem. Jau kļūst arvien skumjāk šo atkal, atkal un atkal atkārtot. Vienmēr uzradīsies kāds, kuram potenciālās reģionu iedzīvotāju balsis nākamajās pašvaldību un valdības vēlēšanās būs svarīgākas par vēlmi izvest mūsu izglītības sistēmu no atpalicības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X