Pārspēts šīs ziemas aukstuma rekords. Diena būs saulaina, vakarpusē vietām snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 10. martā, Latvijā, sākot no valsts dienvidiem, debesis pamazām aizklās mākoņi, vakarpusē vietām dienvidu novados nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi. Piektdienas rītā Zosēnos ar -26,4 grādiem sasniegts šīs ziemas aukstuma rekords Latvijā

Piektdien līdz plkst. 7 minimālā gaisa temperatūra Zosēnos bija -26,4 grādi, un tas ir lielākais sals Latvijā 2022.-2023. gada ziemā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Piektdienas rītā daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem, minimālā temperatūra līdz plkst. 5 bija -24,5 grādi Madonā.

Madonā pārspēts 10. marta aukstuma rekords, Alūksnē tas atkārtots.

Visas valsts rekords ir 1956. gadā Zosēnos reģistrētie -27,2 grādi.

Kurzemes un Zemgales lielākajā daļā termometri rāda -10..-17 grādus, vietām Kurzemes piekrastē ir -7 grādi. 17 grādu sals reģistrēts Talsu pusē un Ventspils lidostā.

Dienvidaustrumu vējš kļūs mērens, valsts dienvidos gaidāmas brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..-4 grādi.

Rīgā spīdēs saule, pēcpusdienā debesis kļūs mākoņainas, nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz nulles atzīmei.

No dienvidrietumiem tuvojas ciklons, tā ietekmē sestdien daudzviet snigs, Latgalē gaidāma atkala un lietavas. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1002 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā līdz 1009 hektopaskāliem Latgales austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu