Laksa gūst 16 punktus uzvarētā A sērijas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa svētdien guva 16 punktus Itālijas A sērijas mačā un sekmēja Boloņas "Virtus Segafredo" komandas uzvaru.

Boloņas basketbolistes mājās ar rezultātu 75:66 (22:19, 18:24, 14:13, 21:10) uzvarēja Kampobaso "Magnolia" vienību.

Laksa, spēlējot 34 minūtes un 52 sekundes, grozā raidīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus. latvietes kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, viena piezīme, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un pozitīvs +/- rādītājs (+9).

Laksa un Šejenne Pārkera ar 16 gūtiem punktiem bija rezultatīvākās savā komandā, bet pretiniecēm tieši pusi jeb 33 punktus guva Robina Pārksa.

Rezultatīvi spēlēja arī Kristīne Vītola, kura guva 15 punktus, Raguzas "Passalacqua" savā laukumā ar rezultātu 78:87 (20:13, 18:33, 14:25, 26:16) zaudējot Lukas "Gesam Gas e Luce Le Mura". Vītola 30 minūtēs un 44 sekundēs realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja astoņas piezīmes un tika pie labākā +/- rādītāja komandā (+16).

"Virtus Segafredo" ar 22 uzvarām 24 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet trešā ar bilanci 20-4 ir Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer". "Passalacqua" tikusi pie 12 uzvarām un ir septītā, kamēr Līgas Ventes un Ances Aizsilas pārstāvētā "Brixia" ar diviem panākumiem 24 cīņās ierindojas pēdējā vietā 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes, kuras finālsērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu