Video ⟩ Pērkons: Mēs noteikti nebūsim peramie zēni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola treneris Ervīns Pērkons
Futbola treneris Ervīns Pērkons Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas debitante FS "Jelgava" cīnīsies par punktiem katrā spēlē, pēc sezonas pirmās spēles preses konferencē uzsvēra komandas galvenais treneris Ervīns Pērkons.

FS "Jelgava" svētdien Mežaparkā sīvā cīņā ar rezultātu 1:2 (0:0) piekāpās "Riga FC" komandai, kas tiek uzskatīta par čempionāta galveno favorīti.

52. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja horvāts Hrvoje Babecs, bet 68. minūtē neizšķirtu panāca Oskars Rubenis.

Uzvaru rīdziniekiem izdevās izraut pašās spēles beigās mača 94. minūtē, kad ar galvu vārtus guva Marko Regža.

FS "Jelgava" pērn spēlēja Nākotnes jeb 1. līgas čempionātā. Zemgales komandai debija virslīgā izvērtās sāpīga, taču apsveicama.

"Pirmkārt, apsveicu visus ar sezonas sākumu. Īpaši gribu apsveikt džekus, kuri šodien debitēja virslīgā - tādu mums bija diezgan daudz. Viņi ar savu debiju pierādīja, ka ir tiesīgi būt šeit," sacīja Pērkons.

"Sirdi lauzošs moments pašās spēles beigās. Protams, nepatīkams zaudējums. Puišiem teicu, ka viņi ar savu spēli var lepoties. Fantastiska spēle, fantastiskas emocijas," turpināja treneris.

"Protams, visi gaidīja sagrāvi, ko prognozēja arī eksperti. Mēs noteikti nebūsim peramie zēni. Cīnīsies par punktiem katrā spēlē," uzsvēra FS "Jelgava" pārstāvis.

Tika piedzīvotas gan prieka, gan bēdu asaras.

"Sākumā nomierināju tos džekus, kuri raudāja. Daudziem bija asaras acīs. Arī man bija asaras, taču himnas laikā - tas bija patīkams saviļņojums. Puišiem teicu, ka šodien mums iesita 94. minūtē, taču kādreiz mēs iesitīsim 94. minūtē - tāds ir futbols," teica Pērkons.

FS "Jelgava" komanda 10 dienas gatavojās mačam, iespēlējot konkrētu sastāvu, taču pēdējā dienā pirms spēles bija jāveic korekcijas.

"Nedaudz ieviesa korekcijas tas, ka nepaspējām divus spēlētājus pieteikt sastāvam, jo neatnāca laikā dokumenti. Viņi būtu pamatsastāvā, un iespējams, būtu cits rezultāts," norādīja treneris.

"Plānojām spēlēt vairāk no aizsardzības, gaidīt savas iespējas un censties pēc iespējas ilgāk neielaist vārtus, lai pretiniekiem būtu spiediens un sāktos nervozitāte. Viņiem vajag trīs punktus, viņi ir sezonas favorīti, bet mēs esam pastarīši un neviens no mums neko negaida. Praktiski viss izdevās, izņemot pēdējo uzbrukumu," skaidroja Pērkons.

FS "Jelgava" nākamo spēli aizvadīs piektdien plkst. 18.00 savā laukumā pret BFC "Daugavpils", kas sezonas ievadā izbraukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās "Tukums 2000"/"Telms".

"Vakar, kad saviem spēlētājiem prezentējām pretiniekus, atzīmējām, ka spēlēsim pret ģimeni. Šī ir komanda, kas kopā ir jau aptuveni 10 gadu, spēlējot jau no U-12 vecuma līdz pat virslīgai. Šo iespēju viņi gaidīja aptuveni pusgadu. Mēs neesam priecīgi par spēli, taču šādas uzvaras bieži vien var iedot vairāk nekā uzvaras ar rezultātu 5:0," preses konferencē sacīja "Riga FC" galvenais treneris horvāts Tomislavs Stipičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu