Noskaidroti Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Megija Morīte (pa kreisi) un Visenks Torremade.
Megija Morīte (pa kreisi) un Visenks Torremade. Foto: https://www.facebook.com/MegijaDanaMorite

Visenks Torremade/Megija Morīte nedēļas nogalē "Ziemeļblāzmas" kultūras pilī Rīgā kļuva par Latvijas čempioniem Latīņamerikas dejās, ziņo Latvijas Sporta deju federācija (LSDF).

Pieaugušo grupā sacentās 15 deju pāri, trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi karjerā uzvaru svinot pasaules čempionāta ceturtdaļfinālistiem Visenkam Torremadem un Megijai Danai Morītei.

LSDF ziņo, ka ar labu sniegumu pārsteidza un sudraba medaļas ieguva jaunizveidotais pāris Everts Gulbis un Paula Kukute.

Gulbim tā bija atgriešanās Latvijas čempionātā Latīnamerikas dejās pēc septiņu gadu pārtraukuma, 2015. gadā kopā ar Elīnu Kalvāni Salaspilī uzvarot jauniešu grupā. Savukārt Kukute, kura kopā ar Maksimu Kravčenko kļuva par Latvijas čempioniem 2018. un 2020. gadā, pēdējo reizi bija startējusi 2021. gadā.

Tāpat kā 2020. un 2022. gadā, visās deju programmās medaļu nopelnīja valsts labākais pāris desmit dejās Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko, kuriem tika bronzas godalgas.

Labāko rezultātu pēdējo četru gadu laikā sasniedza un ceturto vietu ieguva Leonards Petkevičs, kurš otro gadu dejo kopā Anastasiju Onufrijevu. Piekto vietu čempionātā ieguva Ņikita Toms un Milana Knirko, bet pēc divu gadu pārtraukuma finālā atgriezās Deniss Ivačenkovs šoreiz pārī ar Anastasiju Skidanu.

U-21 grupā, tāpat kā desmit deju programmā uzvarēja un otro titulu šogad nopelnīja pirmo gadu pieaugušo grupā startējošie igaunis Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa, kuru sīvākie konkurenti abās iepriekšējās programmās igaunis Germo Somers un Elizabete Kravčuka šoreiz ieguva bronzas medaļas, bet otro vietu izcīnīja lietuvietis Martīns Pranckus un Anastasija Ļečebrina.

Salīdzinot ar standartdeju programmu, jauniešu grupā 16-18 gadus veciem sportistiem par uzvaru cīnījās tie paši divi pāri. Līdzīgi kā desmit dejās ar minimālu pārsvaru uzvaru izcīnīja Ernests Dimants un Marija Paščenko, kuri tika pie šogad jau trešā titula. Tas jauniešu grupā nebija piedzīvots kopš 2019. gada.

Pirmo gadu jauniešos startējušie pagājušā gada junioru grupas līderi Ričards Krīviņš un Marija Golubeva šogad ieguva jau trešo sudraba medaļu.

Savukārt Kristiāna Kirilova, kura pagājušā reizē Latvijas čempionātā ieņēma vien 29. vietu, kopā ar pasaules junioru čempionātā startējušo igauņu puisi Arti Raulu Āviku nopelnīja bronzas medaļu.

14-15 gadus veco junioru II grupā trešo uzvaru šogad izcīnīja iepriekšējo gadu junioru I un bērnu grupas līderi Jegors Prokins un Poļina Karimova, junioriem I ne tikai pirmo uzvaru, bet arī pirmo kopīgo medaļu šogad izcīnīja Kristiāns Albiņš un Elizabete Podojņika, bet bērniem līdz 11 gadiem spraigā cīņā uzvaru izcīnīja rīdzinieki Oskars Vasiļjevs un Diāna Bolbāte.

Senioru I grupā pirmie divi pāri ieguva vienādu punktu skaitu, pirmajiem finišējot Ingum Stauģim/Jeļenai Doņinai un otrajiem - Jurim un Agnesei Maskalāniem. Senioru II grupā pārliecinoši uzvarēja Kalvis un Dina Deaki, bet vecākajā senioru III grupā nepārspēti palika Romualds un Ilona Jokši.

Janvāra beigās Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē tika noskaidroti labākie Latvijas dejotāji desmit dejās, februāra vidū Valmieras Olimpiskajā centrā dejotāji sacentās standartdeju programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu