Lietotne ļauj paglābt Rīgas veikalu un kafejnīcu produkciju no nonākšanas atkritumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgā kopš novembra darbojas mobilā lietotne "Aswell", kurā pilsētas iedzīvotāji var par samazinātu cenu iegādāties pārtiku, ko veikaliem un kafejnīcām citādi nāktos izmest. Citās pasaules pilsētās jau vairākus gadus darbojas šādas lietotnes, kuru mērķis ir samazināt pārtikas atkritumu daudzumu.

Līdz šim lietotne lejupielādēta 4000 reižu.

"Šobrīd izglābtas 195 pakas ar pārtiku. Pieņemot, ka katra no tām sver vidēji piecus kilogramus, sanāk, ka izglābta gandrīz tonna pārtikas," intervijā tiešsaistes žurnālam "Klik" norādījis lietotnes "Aswell" izveidotājs Miķelis Putnieks.

Lietotne patlaban sadarbojas ar "Grant's" beķereja, "Stockmann" un "Caffeine", uzskaita Putnieks, piebilstot, ka tiek meklēti vēl citi partneri.

"Pievienoties "Aswell" - tas ir labs darbs, kas turklāt ir arī publisks, to var redzēt visi. Uzņēmumam tā ir laba iespēja parādīt saviem klientiem, ka tas ir inovatīvs, ka tam rūp mūsdienu problēmas un ka tas ir gatavs tās risināt," ieguvumus uzskaita Putnieks.

Eiropas Savienībā (ES) ik gadu atkritumos nonāk gandrīz 57 miljoni tonnu pārtikas - tie ir 127 kilogrami pārtikas atkritumu uz vienu iedzīvotāju.

Pašlaik pārtikas atkritumu problēmai risinājumi tiek meklēti dažādos līmeņos - gan nacionālajā, gan ES, gan arī globālā. Eiropas Komisija (EK) gatavojas izstrādāt regulējumu, kas mazinātu pārtikas atkritumu problēmu dalībvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu