Policisti Imantā aptur elektroskrejriteņa vadītāju 1,63 promiļu reibumā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroskūteris. Ilustratīvs attēls.
Elektroskūteris. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Sestdien, 11. martā, neilgi pēc plkst. 2, patrulējot Imantas apkaimē, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki ievēroja kādu vīrieti, kurš nepārliecinoši vadīja savu elektroskrejritni, proti, pa braucamo daļu pārvietojās līkločiem un šķērsoja četras braukšanas joslas, kā arī diennakts tumšajā laikā nebija ieslēdzis skrejriteņa gaismu.

Policijas darbinieki apturēja operatīvo transportlīdzekli un uzrunāja elektroskrejriteņa vadītāju, izskaidrojot apturēšanas iemeslu. Vīrietis paskaidroja, ka neesot lietojis nekādas apreibinošas vielas, un uzskatīja, ka arī pārkāpis neko neesot. Tomēr sarunas laikā vīrietis grīļojās un bija nemierīgs, kas radīja pamatotas aizdomas, ka viņš, iespējams, ir apreibinošo vielu ietekmē.

Lai pārliecinātos par vīrieša reibumu, notikuma vietā ieradās Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā un vīrietim konstatēja 1,63 promiļu reibumu.

Ceļu satiksmes likums nosaka, ka par elektroskrejriteņa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, vadītājam piespriež 170 eiro naudas sodu.

Sākoties siltam laikam, Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka likums nosaka aizliegumu vadīt elektroskrejriteni, ja vadītāja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiļu reibumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu