NBA diskvalificē "slikto zēnu" Morantu uz astoņām spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Dža Morants.
Dža Morants. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) par līgas tēla nomelnošanu Memfisas ''Grizzlies'' aizsargam Dža Morantam piespriedusi astoņu spēļu diskvalifikāciju, trešdien paziņoja līga.

Morants sodu saņēmis par sociālajos tīklos publiskoto video, kur viņš kādā naktsklubā demonstrējis šaujamierocim līdzīgu priekšmetu.

"Grizzlies" spēlētājs NBA izmeklēšanas laikā jau izlaidis sešas spēles, bet vēl nāksies izlaist divas. Tāpat NBA lēmusi, ka Morantam netiks izmaksāta alga par šiem astoņiem mačiem, kas būtu aptuveni 669 000 ASV dolāru (634 000 eiro).

"Dža izturēšanās bija bezatbildīga, neapdomīga un potenciāli ļoti bīstama," teikts NBA komisāra Ādama Silvera paziņojumā. "Tam ir arī nopietnas sekas, ņemot vērā viņa milzīgo sekotāju skaitu un ietekmi [sociālajos tīklos], īpaši jauno fanu vidū, kuri uz viņu raugās."

"Grizzlies" līderis Morants šajā sezonā vidēji mačā guvis 27,1 punktu un atdevis 8,2 rezultatīvas piespēles. Laukumā viņš varēs atgriezties pirmdien, kad Memfisas vienība tiksies ar latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Rietumu konferencē "Grizzlies" ar 41 uzvaru 68 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

NBA jau iepriekš līdzīgās epizodēs pieņēmusi skarbus mērus. 2010. gadā NBA uz atlikušo sezonu jeb 50 spēlēm diskvalificēja Džilbertu Arenasu pēc tam, kad nāca klajā fotogrāfija, kurā Vašingtonas "Wizards" basketbolists bija redzams, atdarinot ar pirkstu ieroci un tēmējot uz komandas biedriem. Kā vainu pastiprinošs apstāklis bija tas, ka tobrīd pret Arenasu jau bija sākta federālā izmeklēšana citā lietā par to, ka viņš "Wizards" ģērbtuvē ienesa ieroci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu