Arī titulētā Tīrila Ekhofa paziņo par karjeras beigšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīrila Ekhofa
Tīrila Ekhofa Foto: AFP/SCANPIX

Divkārtējā olimpiskā čempione un desmitkārtējā pasaules čempione biatlonā norvēģiete Tīrila Ekhofa paziņojusi par karjeras beigšanu.

"Es ienācu biatlonā, jo ar to nodarbojās mans vecākais brālis un māsa, un es negribēju būt sliktāks. Šis mērķis mani aizveda tālāk, nekā es varēju sapņot. Esmu daudz pārdzīvojusi un jūtos neticami laimīga, jo gandrīz 15 gadus esmu dzīvojusi savu sapņu dzīvi biatlonā," norāda 32 gadus vecā Ekhofa. 

"2016. gadā savās mājās nejauši uzvarēju pasaules čempionātā. Nekad neaizmirsīšu to dienu, tā uz visiem laikiem paliks manas sportistes karjeras labākajās atmiņās. Paldies visiem, kas mani atbalstīja un uzmundrināja visus šos gadus," pauda Ekhofa. 

Šajā sezonā veselības problēmu dēļ Ekhofa nestartēja. 

"Ir mazliet skumji beigt karjeru, bet man šķiet, ka tas ir pareizs lēmums. Esmu lepna par saviem sasniegumiem un vienmēr ar smaidu atcerēšos gadus biatlonā," neslēpj Ekhofa.

Pasaules kausa izcīņā viņa izcīnījusi 29 uzvaras individuālajās disciplīnās. 

Pasaules čempionātos Ekhofa ieguvusi 10 zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Viņai ir pilns komplekts ar olimpiskajām medaļām. 

Par karjeras beigšanu nesen paziņoja arī tādas pazīstamas biatlonistes kā norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, vāciete Denīze Hermane-Vika un Anaisa Ševaljē-Bušē no Francijas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu