"Gadās klients, kurš ir vienkārši slikti audzināts..." Pasaules vīnziņu čempions Tomsons par neveiklām situācijām savā profesijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Vīnziņa profesija ir gana prasīga un tajā jāspēj arī labi saprasties ar viesiem vai klientiem. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viesojās Raimonds Tomsons, kurš nesen kļuva par Pasaules vīnziņu čempionu. Viņš dalās kādā neveiklā stāstā, ko piedzīvojis darbā ar viesi restorānā. Vīnzinim bijis pašam sev jāuzdod jautājums – vai klausīt uz pleca sēdošo eņģeli, vai tomēr velnu?

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Tomsons norāda, ka neveiklu un komisku situāciju ir gana viņa darbā. Kāds pat vīnzinim ieteicis uzrakstīt par piedzīvoto grāmatu, uz ko Tomsons atbildējis, ka pats to nedarīšot, bet kāds varētu uzņemties. Piedzīvotās situācijās dominē iedoti korķēti vīni gan netīšām, gan apzināti, kā arī citi piedzīvojumi.

Kā skaidro vīnzinis, korķēts vīns nozīmē to, ka pudelē ir baktērija un vīns ir sabojāts.

Tomsons atminas kādu situāciju, kad viesim apzināti iedots vīns ar defektu, jo klients “iznesis” prātu pilnīgi visam restorānam. “Pasūta ļoti dārgu vīna pudeli un tad dižojas: “Vai esi mēģinājis kādreiz šādu vīnu? Visticamāk, nē, jo tu viņu nevari atļauties.” Tādi ir bijuši,” atceras vīnzinis. Vēlāk viņš atvēris dārgo vīnu, pasmaržojis un jutis, ka tas ir pilnībā korķēts. “Tad tev uz viena pleca ir eņģelītis, uz otra – velniņš,” smejas Tomsons.

Parasti normālā situācijā pudele tiek samainīta. “Gadās šāds klients, kurš ir vienkārši slikti audzināts un mēģina katru darbinieku kaut kā nolikt un apvainot, tad tajā mirklī es izvēlējos velnu un viņam iedevu pagaršot. Viņš tā arī teica: “Ņem, pagaršo – tā ir jāsmaržo un jāgaršo izcilam vīnam.” Pēc būtības viņš izdzēra vīnu – pilnīgi korķētu,” atminas vīnzinis, piebilstot: “Tas noteikti nav profesionāli, bet mazliet smieklīgi.”

Pilnu sarunu klausies šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu