FOTO ⟩ Šerloks Holmss atgriežas Rīgas ielās! Ieskaties košajā kostīmu parādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kostīmu svētki "Šerloka Holmsa dzimšanas diena"
Kostīmu svētki "Šerloka Holmsa dzimšanas diena" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien, 18. martā, Rīgā jaunas slavenā detektīva Šerloka Holmsa lietas ietvaros norisinājās 10. jubilejas kostīmu svētki “Šerloka Holmsa dzimšanas diena”. Portāls TVNET piedāvā ielūkoties foto atskatā no spilgtā pasākuma par godu leģendārajam detektīvam!

Šogad pasākums notika jaunā lasījumā – “Šerloka Holmsa atgriešanās. Jauna misija”. Dižais detektīvs šogad cīnījās ar viltus ziņām un palīdzēja kļūt par detektīvu ikvienam interesentam. Šerloka Holmsa darbu cīņā ar dezinformāciju šogad atbalstīja Lielbritānijas vēstniecība Latvijā.

Kā ierasts, svētki sākās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, kur notika labāko kostīmu konkursa dalībnieku reģistrācija. Konkurss notika vairākās nominācijās.

Un no pulksten 13 sākās kostīmu gājiens, kas virzījās cauri pilsētas centram līdz svētku skatuvei Līvu laukumā Vecrīgā. Te svētki turpinājās ar teatrālām un muzikālām performancēm, labāko kostīmu tēlu apbalvošanu un citām izklaidēm vecās, labās Anglijas stilā.

Mūzikas programmā piedalījās duets “Pipes and Drums” – unikāls projekts, kurā piedalās Vilius Matutis un Einārs Latiševs, un kas spēlē dažādu tautu mūziku ar skotu dūdām, bungām, citiem sitaminstrumentiem un pūšamajiem instrumentiem. Klejojošo mūziķu lomā uzstāsies populārā Latvijas instrumentālā funk/fusion grupa FunCOOLio. Tāpat pasākuma viesus gaidīja tradicionālais Berimora cienasts “Auzu pārslu putra, ser!” un retro fotostūrītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu