VIDEO ⟩ Ceļazīmju sāga Pierīgā - raidījums vērš uzmanību uz to haotisko izšķērdēšanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ātruma ierobežojuma ceļa zīme.
Ātruma ierobežojuma ceļa zīme. Foto: Publicitāte foto

Pavisam nesen raidījums "Zebra" vēstīja par nejēdzību Pierīgā, Berģos, kur taisnā ceļa posmā uzstādīti vairāki desmiti ātrumu ierobežojošo ceļazīmju, kuras daudzi tāpat neievēro, un arī gājējiem nav sakārtota elementāra infrastruktūra. Šai sāgai ir arī turpinājums.

Pēc nesenā sižeta raidījums saņēma komentārus, ka atainotā vieta nemaz nav Berģi, bet gan Rīga. Šajā vietā salikta virkne ceļazīmju, kur šoferiem jābrauc ar 30 km/h, lai gan turpat ir mazas šķērsieliņas, kur var braukt arī ar 50 km/h. Vēl atsevišķās vietās uzstādītas arī dzīvojamās zonas zīmes, kas neļauj braukt ātrāk par 20 km/h, un veidojas haotiska situācija.

Raidījums vēlreiz devās uz mulsinošo vietu – sākumā uzstādīta ceļazīme "Berģi", bet pēc brīža jau ir arī zīme "Rīga". Nogriežoties uz kādu no sānieliņām, redzamas zīmes, kas apzīmē dzīvojamās zonas sākumu, kur var braukt ar 20 km/h, bet turpat netālu ir zīme, ka beidzas Rīga un sākas Berģi.

Turklāt šādas zīmes mazajās šķērsieliņās ir uzstādītas abos virzienos. Rodas pamatots jautājums: kāpēc kāds te ir iztērējis tik daudz skārda un krāsas, ja galarezultāts rada vairāk mulsuma nekā skaidrības?

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu