Video Mackevičs komentē caurumu laukumā un tiesāšanu: Tā ir ņirgāšanās par mūsu komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola čempionāta jeb "Optibet" virslīgas 2023. gada sezonas ievadā BFC" Daugavpils" komanda piedzīvojusi divus zaudējumus divās spēlēs. Kluba ģenerāldirektors Nauris Mackevičs preses konferencē pauda kritiku tiesnešu darbam.

Pagājušajā nedēļā daugavpilieši sezonu sāka ar zaudējumu izbraukumā 0:1 (0:0) pret "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Savukārt piektdien BFC "Daugavpils" viesos ar 1:2 (1:1) piekāpās virslīgas debitantei FS "Jelgava".

Mackevičs pēc otrā zaudējuma preses konferencē pauda uzskatu, ka tiesneši nepamatoti piesprieduši 11 metru soda sitienu uz Daugavpils kluba vārtiem.

"Mēs šodien atbraucām spēlēt futbolu. Pirms spēles bija jāizdara izvēle - vai mēs piekrītam spēlēt uz šī laukuma vai nē. Koleģiāli nolēmām, ka gribam spēlēt futbolu. Pajokojām galvenajam tiesnesim, ka gribētos nopelnīt "pendeli" uz pretinieku vārtiem. Tā vietā dabūjām pilnīgi nesaprotamu "pendeli" uz saviem vārtiem. Manuprāt, tas pilnībā pagrieza spēles gaitu uz otru pusi," sacīja BFC "Daugavpils" pārstāvis.

"BFC "Daugavpils" klubā strādāju gandrīz 10 gadus. Par tiesnešiem nekad neesam sūdzējušies, taču šosezon pirmajās divās kārtās ir kaut kāda ņirgāšanās par mūsu komandu. Uz pretinieku vārtiem "pendeles" nedod. Uz mūsu vārtiem, kad nav pārkāpuma, "pendeli" iedod. Man tas tiešām nav saprotams. Ar tiesnešu palīdzību uzdāvinājām mājiniekiem svētku sajūtu," teica Mackevičs.

Daugavpils komandas ģenerāldirektors pastāstīja, ka pie 11 metru atzīmes, no kuras Jelgavas komanda guva vārtus un panāca neizšķirtu 1:1, laukumā bija caurums.

"Tiesneši konsultējās ar komandām, vai tās ir gatavas uz šī laukuma spēlēt, jo tas ir traumatisks. Piekritām spēlēt, jo atbraucām to darīt. Diemžēl tiesneši, kuri palūdza spēlēt, mums parādīja, ka varbūt nevajadzēja spēlēt."

Mackevičs atzina, ka FS "Jelgava" aizvadīja labu spēli, demonstrējot laukumā neatlaidību.

"Tiešām malači, ļoti labi šodien spēlēja. Varēja redzēt, ka cīnījās par skatītājiem, kas bija sanākuši diezgan daudz, neskatoties uz drēgno laiku. Apsveicu Jelgavu ar vēsturisko uzvaru virslīgā!"

Savukārt savas komandas leģionāriem jeb ārzemju spēlētājiem BFC "Daugavpils" ģenerāldirektors veltīja kritiku. "Pagaidām neizdodas no viņiem izspiest maksimumu. Gaidām no viņiem vairāk. Viņiem jābūt komandas līderiem."

"Pirmkārt, man ir liels prieks, ka virslīgas futbols ir atgriezies Jelgavā," sava komentāra ievadā uzsvēra FS "Jelgava" galvenais treneris Ervīns Pērkons. 

"Ļoti vēsturisks moments komandai, kopumā organizācijai, spēlētājiem. Puišiem šī uzvara noteikti paliks atmiņā - super emocijas. Paldies faniem, šodien bija fantastisks atbalsts. Fani palīdzēja mums atspēlēties un lauzt spēles gaitu."

FS "Jelgava" pagājušajā nedēļā Mežaparkā sīvā cīņā ar rezultātu 1:2 (0:0) piekāpās "Riga FC" komandai, kas tiek uzskatīta par čempionāta galveno favorīti.

Otrās spēļu kārtas turpinājumā sestdien "Metta" uzņems "Audu" (plkst. 13.00), "Liepāja" viesosies pie čempiones "Valmieras" (plkst. 15.00), kā arī notiks Rīgas derbijs - "Riga FC" pret RFS (plkst. 17.00).

Savukārt svētdien Salaspils "Super Nova" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" (plkst. 15.00).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu