Sestdiena būs vējaina, taču bez nokrišņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegpulkstenītes zied.
Sniegpulkstenītes zied. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien būtiski nokrišņi Latvijā nav gaidāmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. No 18.marta dienas garums Latvijā pārsniedz nakts garumu, liecina portālā "timeanddate.com" publicētie dati.

Sestdien Rīgā saule lec plkst.6.32 un riet plkst.18.32, diena ir dažas sekundes ilgāka nekā nakts. Katra nākamā diena kļūs par nepilnām piecām minūtēm garāka.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka sestdien debesis aizklās mākoņi, taču valsts austrumos mākoņi pa laikam izklīdīs. Vienlaikus būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Dominējošais būs lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas brīžiem būs brāzmains. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +4…+8 grādu atzīmei.

Rīgā, lai gan debesis lielākoties aizklās mākoņi, dienas gaitā nokrišņi nav gaidāmi. Turpinās pūst lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas brīžiem būs brāzmains.

Gaiss temperatūra sestdien Rīgā sasniegs +6…+8 grādus.

Pirmdienas, 20.marta vēlā vakarā būs ekvinokcija - beigsies astronomiskā ziema un iestāsies astronomiskais pavasaris. Marta ekvinokcija ir laika moments, kad Saules diska centrs šķērso debess ekvatoru un nonāk debess ziemeļu puslodē. Zemes ziemeļu puslodē sākas astronomiskais pavasaris, bet dienvidu puslodē - rudens.

Saskaņā ar latviešu tautas tradīcijām pavasara ekvinokciju atzīmē kā Lielo dienu, jo diena kļūst lielāka par nakti.

Meteoroloģiskā ziema Latvijā sākās pērnā gada 17.novembrī, diennakts vidējai gaisa temperatūrai stabili pazeminoties zem nulles. Vairākās Kurzemes novērojumu stacijās meteoroloģiskā ziema noslēdzās agrākajā iespējamajā datumā - 6.februārī. Līdz 10.februārim tā beidzās arī vietām valsts centrālajā daļā, bet pārējā valstī meteoroloģiskais pavasaris būs sācies tad, kad piecas dienas pēc kārtas diennakts vidējā gaisa temperatūra būs augstāka par nulli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu