"VEF Rīga" LIBL pieveic "Ogri" pamatturnīra pēdējā mačā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: Zane Bitere/LETA

"VEF Rīga" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) savā laukumā pamatturnīra pēdējā mačā pieveica "Ogri".

"VEF Rīga" pārspēja "Ogri" ar 75:67 (14:19, 22:14, 16:17, 23:17).

Mājiniekiem 24 punktus guva Kristers Zoriks, 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Naisers Brukss, 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas - Artis Ate, bet 12 punktus - Anrijs Miška.

Viesiem 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Edgars Lasenbergs, bet 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas - Kristaps Dārgais.

Mājinieki pirmo reizi izvirzījās vadībā vien 18.minūtē, kad trīspunktu metienu realizēja Ate, - 34:33. Pēc tam cīņa ritēja līdzvērtīgi, un tikai trešās ceturtdaļas beigās mājinieki panāca 52:50, saglabājot pārsvaru līdz cīņas beigām.

"VEF Rīga" ar 24 uzvarām 30 mačos turnīra tabulā ieņem trešo vietu , bet "Ogre" uzvarējusi 17 spēlēs un pamatturnīrā ieņēma septīto vietu.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "VEF Rīga" viesos uzvarēja ar 90:80.

Rīdziniekiem šosezon produktīvākais līdz sestdienas spēlei ir bijis Brukss ar vidēji spēlē gūtajiem 12,6 punktiem un 7,4 atlēkušajām bumbām, bet no pašmāju basketbolistiem Zoriks bija atzīmējies ar caurmērā 16,2 punktiem un 4,9 rezultatīvām piespēlēm.

"Ogres" komandā daudzpusīgākais ir bijis Kristaps Dārgais - viņam līdz sestdienas mačam vidēji spēlē bija 9,6 punkti, 9,7 zem groziem izcīnītas bumbas un 5,0 rezultatīvas piespēles.

"Rimi" Olimpiskajā centrā plkst.19.15 sāksies vēl viens mačs, kurā spēlēs Slobožanskas "Prometey" un "Ventspils". Šī spēle būs vērojama televīzijas kanālā TV4 un tīmekļa vietnē "Sportacentrs.com".

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu