Video ⟩ Krievi melo par “panākumiem” Bahmutā un 70% sagrābtās teritorijas

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV Kara pētījumu institūts (ISW) nav atradis vizuālus pierādījumus Kremļa propagandas apgalvojumiem par vairāku objektu ieņemšanu Ukrainas austrumu pilsētā Bahmutā. Iepriekš grupējuma “Vagner” šefs Jevgēņijs Prigožins bija paziņojis, ka “vāgnerieši” jau atrodas 600-700 metru attālumā no Bahmutas administratīvā centra.

Analītiķi norāda, ka okupanti, visticamāk, savu uzmanību vērsīs galvenokārt uz uzbrukuma operācijām pilsētas ziemeļu daļā, kas minēts arī Ukrainas Ģenerālštāba apkopojumā.

Krievu militārie blogeri rakstījuši, ka AZOM metālapstrādes rūpnīcas teritorijā Bahmutā turpinās tā sauktā “tīrīšanas operācija”. Tomēr analītiķi tam neatrada nekādu apstiprinājumu.

Eksperti nav atraduši pierādījumus arī Prigožina vārdiem, ka “vāgnerieši” it kā jau atrodas 600-700 metrus no Bahmutas administratīvā centra un Bahmutkas upes Rietumkrastā.

Nav arī taisnība, ka Krievija it kā okupējusi 70% pilsētas. Pēc analītiķu domām, 8. martā Krievijas Federācija kontrolēja aptuveni 50% Bahmutas, un kopš tā laika Krievijas spēki nav guvuši ievērojamu progresu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu