ISW: Krievijas uzbrukumam tuvojas kulminācija; Ukraina var sākt pretuzbrukumu

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Krievijas uzbrukuma operāciju temps pēdējo nedēļu laikā Ukrainas austrumos kļuvis lēnāks, kas var liecināt par to, ka Krievijas karaspēka pavasara uzbrukums tuvojas noslēgumam, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupējuma pārstāvis Serhijs Čerevatijs norādījis, ka Krievija neesot spējusi savākt pietiekamus spēkus plānotajam lielajam uzbrukumam Donbasā, piebilstot, ka patlaban notiekošās Krievijas uzbrukuma darbības nevar uzskatīt par vērienīgu stratēģisku operāciju.

Atbilstoši viņa teiktajam Krievijas karaspēks pat nespēj pabeigt Bahmutas taktisko ieņemšanu. Tam arī ir lielas grūtības gūt būtiskus panākumus citos frontes sektoros.

Līdz ar to Krievijas karaspēka pavasara uzbrukumus, visticamāk, tuvojas kulminācijai, norāda ISW.

Ja 300 000 krievu karavīru piesaistīšana nav spējusi nodrošināt izšķirošus pārākumus uzbrukumā Ukrainā, tad ir mazticams, ka papildspēku piesaistīšana nākamo mobilizācijas viļņu gaitā šogad novedīs pie kardināli citiem rezultātiem.

Tāpēc Ukrainai ir visas izredzes atgūt iniciatīvu un sākt pretuzbrukumu kritiski svarīgos frontes sektoros, norāda amerikāņu domnīcas eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu