"Tesla" īpašnieks lietotnē nejauši atslēdz svešu auto, domādams, ka brauks ar savu mašīnu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: The Bold Bureau/Shutterstock

Viedtālruņa izmantošana par automašīnas atslēgu "Teslai" sniedz daudz priekšrocību. Tas nozīmē, ka ir vēl par vienu lietu mazāk, ko ielikt kabatā vai somā. Tas ir arī ļoti ērti un parocīgi, taču kādam kanādietim nejauši gadījies šādā veidā atslēgt citam piederošu "Tesla" automašīnu, vēsta "Insider".

Marta sākumā Raješs Randevs iekāpa savā baltajā "Tesla Model 3", kas bija novietots ielas malā, lai dotos pakaļ saviem bērniem uz skolu. Vienīgā problēma - viņš patiesībā aizbrauca ar citu spēkratu, kas nepiederēja viņam.

Aptuveni pēc automašīnā pavadītām 15 minūtēm Raješs sāka pamanīt netipiskas lietas. Automašīnai vējstiklā bija plaisa, kā arī no salona bija pazudis telefona lādētājs. Pēc tam viņš paskatījās mobilajā vietnē un saprata, ka neatrodas savā automašīnā.

Tiesa, ar to nepatīkamais pārsteigums nebeidzās. Atklājies, ka tas pats noticis ar paša Randeva mašīnu. To savukārt atslēdza tās automašīnas īpašnieks, kurā nejauši bija iesēdies Raješs. Viņš "Tesla" salonā atrada Randeva numuru un sazinājās, informējot par radušos pārpratumu.

Randevs izņēma bērnus no skolas un kopumā svešinieka mašīnā pavadīja aptuveni 90 minūtes, līdz atgriezās atpakaļ. Šī pieredze likusi apšaubīt automašīnas drošības sistēmu.

Tieši šī atslēgšanas funkcija ar telefona palīdzību ir viens no ienesīgākajiem "Tesla" pārdošanas produktiem. Tiesa, tas hakeriem paver lielākas iespējas sistēmu uzlauzt.

"Tesla" uzņēmums saistībā ar šo gadījumu nav sniedzis nekādu komentāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu