Foto ⟩ Levits vizītē ar Maltas prezidentu: Eiropas dienvidu valstīm būtiska problēma ir nelegālā migrācija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Maltas prezidents ieradies oficiālā vizītē Latvijā
Maltas prezidents ieradies oficiālā vizītē Latvijā Foto: Valsts kanceleja/LETA

Eiropas dienvidu valstīm, tostarp Maltai, būtiska problēma ir nelegālā migrācija, šodien pēc tikšanās ar Maltas prezidentu Džordžu Vellu žurnālistiem norādīja Latvijas prezidents Egils Levits.

Abu valstu prezidenti ir vienisprātis, ka nelegālā migrācija ir jāaptur un valstīm, kuras uzskata to par vajadzīgu, ir jāatver legālās migrācijas kanāli.

Levits uzsvēra, ka Eiropas ārējā robeža ir jāstiprina.

Prezidenti bijuši vienisprātis, ka nepieciešams attīstīt dialogu ar tā dēvētajiem "globālajiem Dienvidiem", lai tie uzskatītu, ka multilaterālismam ir centrālā nozīme miera saglabāšanā pasaulē.

Latvijas prezidents arīdzan akcentēja, ka Latvijas un Maltas divpusējās attiecības ir ļoti labas. Latvija un Malta ir līdzīgi domājošas valstis. Levits vērsa uzmanību uz to, ka Malta patlaban ir ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekle un februārī tā prezidēja ANO Drošības padomē.

Levits norādīja, ka tikšanās laikā pārrunāti tie jautājumi, kas attiecas uz Eiropas Savienību. Tāpat prezidenti pārrunāja Ukrainas jautājumu. Latvijas prezidents ar Maltas prezidentu ir vienisprātis, ka Ukrainai karā ir jāuzvar. Viņi arī nosodīja Krievijas agresiju pret Ukrainu.

"Latvija kā NATO dalībvalstis sniedz Ukrainai arī militāru palīdzību, savukārt arī Malta, kas nav alianses dalībvalsts, ir uzņēmusi Ukrainas bēgļus un katrā ziņā atbalsta Ukrainu," žurnālistiem sacīja Latvijas prezidents.

Prezidenti arī pārrunājuši nepieciešamību izveidot starptautisko tribunālu, pie kura izveidošanas ANO Latvija patlaban aktīvi strādā.

TVNET jau informēja, ka trešdien un ceturtdien, 23. martā, Latviju oficiālā vizīte apmeklē Maltas prezidents ar kundzi.

Džordžs Vella pilda Maltas prezidenta amata pienākumus kopš 2019. gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu