Foto ⟩ Kamēr Tramps gatavojas arestam, ielās iziet nelieli viņa atbalstītāju pulciņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DAVID DEE DELGADO/REUTERS

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps nedēļas nogalē paziņoja, ka esot uzzinājis, ka viņu otrdien plānojot arestēt. Pagaidām tas vēl nav noticis, bet otrdien ielās izgāja nelieli Trampa atbalstītāju pulciņi. ASV tiesībsargājošās iestādes apsargā "Trump Tower" un ASV Kapitoliju.

Par ko varētu arestēt Trampu?

76 gadus vecais Tramps platformā "Truth Social" rakstīja, ka šāda informācija esot noplūdusi no prokuratūras.

ASV mediji vēsta, ka potenciālais arests saistīts ar 130 000 ASV dolāru maksājumu pornozvaigznei Stormijai Danielsai pirms 2016. gada prezidenta vēlēšanām, lai nopirktu viņas klusēšanu par viņu seksuālajām attiecībām 2006.gadā, kad Trampa sieva Melānija nesen bija laidusi pasaulē pāra dēlu. 

ASV likumi neaizliedz maksāt par konfidencialitātes līguma parakstīšanu. Taču maksājums tika veikts tikai mēnesi pirms ASV prezidenta vēlēšanām, un pastāvēja aizdomas par iespējamu priekšvēlēšanu nosacījumu pārkāpumu. Maksājumu veica Trampa advokāts Maikls Koens, kurš vēlāk liecināja, ka Tramps esot prasījis veikt šo maksājumu un pēc tam atlīdzinājis samaksāto summu.

Notiek nelieli Trampa atbalstītāju mītiņi

Rakstot par plānoto arestu, Tramps aicināja savus sekotājus iziet ielās un protestēt. 

Vašingtonā un Ņujorkā otrdien tika pastiprināti drošības pasākumi. Ap ASV Kapitoliju tika uzslieti metāla norobežojumi. Tas saistīts ar bailēm, ka varētu atkārtoties Trampa atbalstītāju nemieri. Pēc zaudējuma 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanās Tramps nepamatoti apgalvoja, ka vēlēšanu rezultāti esot viltoti, un 2021.gada 6.janvārī kūdīja savus atbalstītājus, kuri iebruka Kapitolijā. Dzīvību zaudēja pieci cilvēki.

Policija pastiprināti apsargāja arī "Trump Tower" ēku Ņujorkā.

Ņujorkā, Kalifornijā, Rodailendā un citos ASV štatos ielās izgāja nelieli Trampa atbalstītāju pulciņi, valkājot ar Trampu saistītu simboliku. Lielāks atbalstītāju pulks ar karogiem bija sapulcējies pie Trampa rezidences "Mar-a-Lago" Floridas štatā.

Savukārt pie Manhetenas tiesas ēkas, gaidot Trampa aizturēšanu, bija sapulcējušies Trampa aresta gaidītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu