Ukrainas ģenerālprokurors aicina izveidot speciālu tribunālu 72 000 Krievijas kara noziegumu izmeklēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins Londonas apmeklējuma laikā aicināja atbalstīt Speciāla agresijas nozieguma tribunāla izveidošanu, lai varētu izmeklēt 72 000 Krievijas kara noziegumu.

Kostins atzīmēja, ka ukraiņu bērnu masveida deportācija ir daļa no Krievijas noziedzīgās stratēģijas.

Kopš pilna mēroga kara sākuma Ukrainā ir fiksēti vairāk nekā 72 000 Krievijas kara noziegumu. ANO neatkarīgā starptautiskā komisija pārkāpumu izmeklēšanai Ukrainā savā nesen publicētā atskaitē apstiprināja šo noziegumu sistēmiskumu un aicināja atbalstīt Speciāla agresijas nozieguma tribunāla izveidošanu.

"Tieši agresīvais karš ir cēlonis šīm masveida ļaundarībām. Agresijas pārtraukšana un šī "visaugstākā starptautiskā nozieguma" organizatoru saukšana pie atbildības ir civilizētās pasaules pienākums un stabila miera panākšanas ķīla. Tas ir izšķirošs solis atbildības par starptautiskiem noziegumiem arhitektūras attīstībai un visefektīvākais veids, kā pārvarēt Krievijas noziedzīgā režīma vadības personīgo neaizskaramību," atzīmēja Ukrainas ģenerālprokurors.

Kostins par atbalstu juridiskā jomā pateicās Lielbritānijas parlamenta deputātiem, vicepremjeram Dominikam Rābam un ģenerālprokurorei Viktorijai Prentisai.

Ukrainas Ģenerālprokurora birojs informēja, ka šogad ir reģistrēti apmēram 10 tūkstoši kara noziegumu, bet pērn tika reģistrēti vairāk nekā 60 tūkstoši.

Gandrīz 10% visu uzskaitīto noziegumu ir saistīti ar tīšu slepkavību.

Pērnā gada laikā tika reģistrēti 60 387 šādu noziegumu, no kuriem 6013 bija saistīti ar tīšu slepkavību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu