SOK jaunnedēļ lems par iespējamu agresorvalstu atgriešanu starptautiskajā apritē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja 28. martā Lozannā lems par iespējamu agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas - atgriešanu starptautiskajā apritē, vēsta organizācija.

"Pirmajā dienā SOK izpildkomiteja apspriedīs secinājumus, kas izdarīti konsultācijās ar SOK locekļiem, nacionālajām olimpiskajām komitejām, starptautiskajām federācijām un sportistu pārstāvjiem par sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju un šo valstu sportistu statusu," teikts paziņojumā. 

Izpildkomitejas sēde notiks no 28. līdz 30. martam.

Tikmēr par nosacījumiem, ar kādiem Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautiskajā apritē, izteicies SOK prezidents Tomass Bahs. 

"Esmu pret politisko ietekmi uz sportu un jebkādiem ierosinājumiem, lai Krievijas sportisti tiktu uzskatīti par kolektīvās vainas nesējiem," aģentūra "Associated Press" citē Baha teikto. "Olimpiskajām spēlēm ir jāpaliek neitrālām, lai tās būtu vienojošs spēks. Viņi šajā grūtajā laikā var palīdzēt veicināt dialogu."

Viņš arī norādījis, ka sportistiem joprojām būs aizliegts atbalstīt Krievijas armijas aktivitātes un nēsāt Z simbolu. 

Martā Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) ārkārtas kongresā balsojumā par atļauju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensībās lēmums tika pieņemts ar 89 balsīm par, 46 pret, līdzīgi balsīm sadaloties arī balsojumos par abu valstu komandu un amatpersonu statusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu