VIDEO Kā taupīt degvielu?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Degvielas uzpilde.
Degvielas uzpilde. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ko darīt, lai ietaupītu degvielu? Raidījums "Zebra" apkopoja vairākus ieteikumus, kas varētu noderēt ikvienam autovadītājiem.

Vienkāršākais ieteikums, protams, būtu nebraukt vispār vai arī saplānot savu dzīvi tā, lai ar automašīnu jābrauc pēc iespējas mazāk, braukt kopā ar citiem. Ja bez auto lietošanas nevar iztikt, arī tad var ietaupīt ļoti daudz degvielas. Svarīgi ir izmantot gudri automātiskās ierīces un pēc iespējas mazāk spiest bremžu pedāli.

Taupīgs veids, kā braukt, ir kruīza kontrole. Katram šoferim vajadzētu “sadraudzēties” ar savu auto un saprast, cik lēni spēkrats zaudē ātrumu ripojot. Braucot, piemēram, ar 90 km/h ar kruīza kontroli un redzot, ka priekšā ir pilsēta, uz to brīdi būtu prātīgi to atslēgt un ļaut, lai auto vienkārši ripo.

Sarežģīta lieta taupīgai braukšanai ir luksofori, taču, dodoties savās ikdienas gaitās pa noteiktu maršrutu, jau veidojas izpratne par to, cik ilgi deg zaļā gaisma un kad būs jābremzē. Savukārt, redzot luksoforā sarkano gaismu, šoferis jau laikus var sākt ripot un brīdī, kad sarkano gaismu nomainīs zaļā, varēs vienkārši sākt, sporta terminoloģijā runājot, startu gaitā. Bet, ja ir redzams, ka pie luksofora priekšā jau stāv kāds auto, ir jātēmē, lai līdz viņam aizripotu tā, lai apstātos.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu