Krievijas Centrālā banka spiež darbiniekus mācīties ķīniešu valodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas centrālā banka “Bank Rossii”, kas sankciju dēļ ir atgriezta no Rietumu finanšu sistēmas, spiež savus darbiniekus mācīties ķīniešu valodu, vēsta Krievijas medijs “The Moscow Times”.

Šāds plāns izstrādāts, lai palielinātu bankas darbinieku spēju mijiedarboties ar partneriem no Ķīnas.

“Bank Rossii” paziņojums “par ķīniešu valodas apmācības pakalpojumu iepirkumu profesionālās komunikācijas jomā” izvietots Federālajā elektroniskajā tirdzniecības platformā “Sberbank AST”.

Kā ziņo laikraksts “Kommersant”, paziņojumu par iepirkumu centrālā banka izvietojusi laikā, kad vizītē Ķīnā šonedēļ bija Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins.

Saskaņā ar iepirkuma dokumentāciju, “Bank Rossii” plāno ķīniešu valodas apmācību katru gadu nodrošināt četrām darbinieku grupām pa četriem līdz astoņiem cilvēkiem katrā.

“Bank Rossii” kopumā nodarbina vairāk nekā 45 000 cilvēku.

Saskaņā ar darbinieku atlases kompānijas “HeadHunter” datiem, pieprasījums pēc darbiniekiem ar ķīniešu valodas zināšanām Krievijas finanšu sektorā pēdējā gada laikā ir pieaudzis par 113%.

Pēc Krievijai noteiktajām plašajām sankcijām saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā, Krievija savus ārējās tirdzniecības norēķinus pakāpeniski pārnes uz Ķīnas juaņām.

Juaņas šobrīd veido aptuveni 16% no norēķiniem par Krievijas eksportu. Krievijas importa norēķinos juaņu daļa ir 23%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu