Video ⟩ Meklēšanā izsludinātā Gulami videoliecība tiesā rada jautājumus par viņa atrašanās vietu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmējs Gulams Mohammads Gulami
Uzņēmējs Gulams Mohammads Gulami Foto: Sintija Zandersone/LETA

Krāpšanā un dokumentu viltošanā apsūdzētā un meklēšanā izsludinātā uzņēmēja Gulama Gulami prombūtne netiek uzskatīta par šķērsli viņa lietas iztiesāšanai, un uzņēmējs varēja liecināt – viņš sēdēm pieslēdzas attālināti. Taču prokurorei un cietušajai pusei ir šaubas par apsūdzētā atrašanās vietu, vēsta Panorāma.

Prokurore Madara Griķe stāstīja, ka apsūdzības uzturētāji tiesā iebilda, jo "ir šīs ziņas, ka persona atrodas ārzemēs un ir izsludināta meklēšanā, bet tiesa uzskatīja, ka tas nav pietiekami ticami, ka Gulami bēguļo".

"Es uzstāju uz to, ka viņam ir jāpasaka, kurā valstī viņš atrodas.

Viņš teica, ka viņš atrodas Latvijā, bet nekonkretizēja konkrētu vietu. Bet pēc tam, jau pats runājot, gari plaši stāstot, viņš pats minēja šādu teikumu – "tad, kad es atgriezīšos Latvijā".

Līdz ar to tas norāda, ka viņš nav Latvijā," stāstīja prokurore.

Uz to, ka Gulami, visticamāk, atrodas ārpus Latvijas norāda informācija, kuru Latvijas Televīzijai sniedza Rīgas rajona tiesa, proti, tā tiesa, kura lēma par nepieciešamību Gulami izsludināt meklēšanā: "[..] pārbaudot tās deklarēto dzīvesvietu, konstatēts, ka, iespējams, persona atrodas ārpus Latvijas." [..] Pie norādītajiem apstākļiem tiesnese uzskatīja, ka personu ir nepieciešams izsludināt meklēšanā."

Kāpēc Rīgas pilsētas tiesnese Agita Dmitrenoka, kura iztiesā nule pieminēto krimināllietu par krāpšanu un dokumentu viltošanu, uzskata, ka Gulami tomēr ir Latvijā, varēs uzzināt ne agrāk kā pirmdien - tiesnese pašlaik atrodas lēmuma pieņemšanas procesā un ir aizliegts viņu traucēt, lai noskaidrotu argumentus.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu