Drīzumā sāks iztiesāt uzņēmēja Kazanovska krimināllietu par neslavas celšanu VID amatpersonai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: LETA

Krimināllietu, kurā uzņēmējs Kaspars Kazanovskis apsūdzēts par neslavas celšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai, Rīgas rajona tiesa plāno sākt iztiesāt 18.aprīlī plkst.11.

Neminot personas vārdu, prokuratūrā pavēstīja, ka lietā apsūdzība celta kādam vīrietim par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu masu saziņas līdzeklī.

Kā izriet no apsūdzības, 2021.gada 1.novembrī apsūdzētais vīrietis muitas kontroles laikā lidostā "Rīga" ar viedtālruni veica filmēšanu.

Apsūdzētais pavērsa viedtālruņa video kameru darba pienākumus veicošās VID amatpersonas virzienā un publiski izteica šai amatpersonai apkaunojošus izdomājumus, proti, ka tā dienesta pienākumu veikšanas laikā veic pretlikumīgas darbības, fiziski ietekmējot pārbaudāmās personas un piedāvājot viņām iesaistīties seksuāla rakstura darbībās, tādā veidā ceļot neslavu cietušajam.

Apsūdzētais tuvplānā nofilmēja arī uz VID amatpersonas formastērpa izvietoto uzvārdu, šādā veidā video ierakstā identificējot viņu kā personu, par kuru izteikti iepriekš norādītie izdomājumi.

Video ierakstu apsūdzētais izvietoja savā sociālā tīkla "Instagram" profilā, kas ir pieejams ikvienai personai, padarot to publisku. Tādējādi apsūdzētais tīši izplatīja personas apkaunojošus izdomājumus masu saziņas līdzeklī, ceļot šai personai neslavu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Kazanovskis ir patiesais labuma guvējs uzņēmumā "Akes LTD", viņš ir pastarpināts šī uzņēmuma īpašnieks caur Lietuvā reģistrēto kompāniju "Rombena". "Akes LTD" saimniecisko darbību pēdējos gados nav veicis, bet tam pieder daļas vēl 12 uzņēmumos, kas gan arī neuzrāda ne apgrozījumu, ne peļņu vai zaudējumus.

Kazanovskis jau iepriekš, kad viņa uzvārds vēl bija Caune, ieguvis negatīvu slavu, jo klaji ignorēja satiksmes noteikumus un ar to lepojies sociālajos tīklos. Kā savulaik rakstīja "jauns.lv", vīrietis "sevi sociālajos tīklos dēvē par veiksmīgu biznesmeni un ietekmīgu personu", bet "izceļas ar ekstravagantu dzīvesveidu un spļaušanu virsū likumam un sabiedrības normām".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu