VDD rosina apsūdzēt Torņakalna mājsaimnieci par Krievijas agresijas slavināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Valsts drošības dienests (VDD) rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret mājsaimnieci Jeļenu Kreili, kura publiskās vietās regulāri demonstrēja atbalstu agresorvalstij Krievijai un tās sāktajam karam Ukrainā.

Kriminālprocesu pret šo personu VDD sāka aizvadītā gada 16.martā par Krievijas īstenoto kara noziegumu un noziegumu pret mieru iespējamu slavināšanu un attaisnošanu, aģentūru LETA informēja VDD.

Minēto personu 2022.gada 16.martā latviešu leģionāru piemiņas pasākumu laikā pie Brīvības pieminekļa aizturēja Valsts policija.

Aizdomās turētā persona daudzkārt konstatēta publiskās vietās un publiskos pasākumos, nēsājot pleca somu ar simbolu "Z", kas Krievijas propagandas resursos tiek izmantots kā atbalsta simbols Krievijas sāktajai karadarbībai Ukrainā.

Tāpat persona pie Krievijas vēstniecības Rīgā pauda atbalstu agresorvalstij laikā, kad tur norisinājās pret Krievijas sākto karu Ukrainā vērsta protesta akcija. Persona regulāri veikusi arī citas provokatīvas darbības, kas vērstas uz Krievijas agresijas slavināšanu un attaisnošanu.

Personas dzīvesvietā veicot kratīšanu, VDD izņēma dažādus pašgatavotus agresorvalsti Krieviju un tās sākto karu Ukrainā slavinošus priekšmetus.

Jau ziņots, ka šogad marta vidū policijā saņemta informācija no iedzīvotājiem par kādu namu Rīgā, Torņkalnā, kura logos redzami vairāki dažāda izmēra Krievijas karogi, viens Latvijas karogs un viena lentīte Latvijas karoga krāsās. Tāpat logos bija redzami arī dažādi uzraksti krievu un latviešu valodā, piemēram, "Putins mans draugs" un "Dievs, sargā Latviju", kas uzrakstīti uz Krievijas karogiem.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki šajā dzīvoklī veica procesuālās darbības, kuru laikā no logiem noņemti karogi un uzraksti, kā arī izņemti citi priekšmeti, kam varētu būt pierādījumu nozīme.

Policistiem šajā dzīvoklī dzīvojošā persona jau iepriekš bija zināma, proti, tā ir 1967.gadā dzimusī Kreile, kura iepriekš jau vairākkārt ir nonākusi policijas redzeslokā. Par minēto gadījumu likumsargi sākuši kriminālprocesu.

Pret sievieti Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirknī sākti 35 administratīvā pārkāpumu procesi - puse par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un puse par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" nesen vēstīja, ka Kreile ir mājsaimniece. Dzimusi un augusi Latvijā, bet latviski zinot pāris vārdu.

Protestētāja viņā esot pamodusies Covid-19 pandēmijas laikā, kad ieejai veikalā vajadzēja vakcinācijas sertifikātu. Tad arī sākušās pirmās saķeršanās ar likumsargiem, kas kulminēja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Sieviete žurnālistiem atkārtojusi, ka neiestājas ne par karu, ne par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, bet no viņas nav bijis iespējams iegūt atbildi, kas notiek Ukrainā. Tas nekādi neesot saistīts ar pret viņu uzsāktajām lietām. Vainu nevienā no lietām Kreile neatzīstot, bet vēršanās pret viņu notiekot, jo "ļaunie spēki vēršas pret labajiem, tie ir dēmoni".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu