Putinam pietuvināts oligarhs vēlas izveidot savu F-1 komandu (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dmitrijs Mazepins (no labās)
Dmitrijs Mazepins (no labās) Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas miljardieris Dmitrijs Mazepins gatavojas izveidot savu Pirmās formulas (F-1) komandu.

2021. gadā Mazepins sponsorēja "Haas" komandu, kurā tobrīd brauca viņa dēls Ņikita Mazepins. Vēlāk viņa atvase komandu atstāja un Mazepins pārstāja sponsorēt šo vienību. 

Žurnāliste Marija Meļņikova "Telegram" vēsta, ka Mazepins vēlas izveidot savu F-1 komandu un jau ir atlicis tam nepieciešamos līdzekļus. Viņam tam ir divi iemesli. 

"Pirmais attiecas uz to, ka Ņikita Mazepins uzvarēja apelācijā par aizliegumu startēt F-1 un vēlas atgriezties F-1 čempionātā. Tagad viņam būtu iespēja atgriezties, taču jautājums ir par to, kura komanda ir ieinteresēta viņa kandidatūrā," norāda Meļņikova.

Ņikita Mazepins
Ņikita Mazepins Foto: AP/Scanpix

Žurnāliste apgalvo, ka Mazepins iepriekš divas reizes centies iegādāties F-1 komandu. Vispirms viņš vēlējās iegūt "Force India", taču to iegādājās Kanādas miljardieris Lorenss Strolls, kurš tagad ir "Aston Martin" īpašnieks. Mazepins bija noskatījis arī "Haas" komandu, bet 2022. gada sākumā saistības tika pārtrauktas. 

F-1 pievienoties vēlas "Hitech" un šīs komandas boss Olivers Oukss varētu apvienoties ar Mazepinu, vēsta Meļņikova. Tas nozīmē, ka tuvākajos gados Krievijas oligarham varētu piederēt F-1 komanda. 

Mazepins ir pietuvināta persona smagos noziegumos apsūdzētajam Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam. Viņš ir iekļauts Rietumu sankciju sarakstā. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu