Visi sāk kurnēt, bet tu priecīgi smaidi: Merkurs darbojas! Aprīļa mēneša horoskops

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saules aptumsums, Merkura spēlītes, protams, tradicionālais pilnmēness... Astroloģijas princips ir: kas debesīs, tas uz zemes, un aprīlī par garlaicību sūdzēties nevarēsim. Pārsteigumi un pārpratumi, emocijas un cilvēki no pagātnes, enerģisks "uzrāviens" – kas nu kuram, bet šis mēnesis mums sola raibas dieniņas.

Ir tāds zīmīgs astroloģiskais jociņš: "Kad lielveikala kasē beidzas čeku lente, kases aparāts nestrādā un rinda stāv uz vietas, visi pircēji sāk kurnēt, bet tu priecīgi smaidi: retrogrādais Merkurs darbojas!"

Un tātad – par Merkuru. No 21. aprīļa līdz 15. maijam tas atkal atradīsies nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. Šīs planētas ietekmi reizumis mēdz noliegt, un tagad katrs pats var pavērot vai šajā periodā dzīve rit ierasto ritmu vai tomēr vairāk nekā citkārt rodas dažādas sadzīviskas problēmas. Piemēram: norunas izjūk, tehnika niķojas, rodas nesaprašanās vai pārpratumi. Bet, ja negribas pārbaudīt pašam uz savas ādas, tad nebūtu vēlams: pirmo reizi sēsties pie darījuma sarunu galda, slēgt līgumus, parakstīt svarīgus dokumentus, dibināt uzņēmumu un pirkt auto vai dārgu sadzīves tehniku.

Aptumsumu "koridors"

Līdztekus retrogrādajam Merkuram darbodies arī tā dēvētais starp aptumsumu "koridors". 20. aprīlī būs Saules un 5. maijā Mēness aptumsums.

Senatnē aptumsumus uzskatīja par traģisku notikumu vēstnešiem, un ar tiem saistās sena indiešu leģenda: dēmons Rahu noskatījies, kā dievi bauda nemirstības dzērienu amritu, un pēc tam slepus pats to iedzēris. To redzēja Saule un Mēness, un abi draudzīgā kompānijā nosūdzēja grēkāzi dievam Višnu, kurš par sodu nogrieza Rahu galvu. Taču dēmona galva no dzēriena bija kļuvusi nemirstīga. Kopš tā laika, atriebjoties Saulei un Mēnesim, Rahu viņus ik pa laikam aprij, un tad arī notiekot aptumsumi.

Viedokļi par aptumsumu "koridoriem" mēdz atšķirties. Ir ieteikumi dzīvot rāmi, saudzēt veselību, neplānot varoņdarbus. Bet ir arī padomi mēģināt atrisināt senas problēmas, it īpaši attiecību tēmā. Iespējamas situācijas, ka dzīvē parādās cilvēki no pagātnes un jāsakārto kaut kad senāk neatrisināti jautājumi. Aptumsumu laiks kopā ar retrogrādo Merkuru solās būt interesants.

Zaļās ceturtdienas pilnmēness

Salīdzinot ar iepriekš aprakstītām kosmosa spēlītēm, 6. aprīļa pilmnmēness tāds nieks vien šķitīs. Tas atradīsies mainīgajā Svaru zodiaka zīmē, kas nes līdzu nepastāvīgas un gaistošas emocijas.

Labāk neko nesolīt un arī citu solījumiem neuzticēties. Toties var izdoties atrisināt kādus ar sadarbību vai attiecībām saistītus jautājumus.

Mazliet par vieglumu un sirdslietām

Mīlestības un skaistuma aizgādne Venera 11. aprīlī nonāks Dvīņu zodiaka zīmē, kas pārstāv Gaisa stihiju. Burvīgs laiks sarunām ar vieglu vārdu spēli, koķetērijai un pavasarīgam flirtam.

Kāds varbūt ieraudzīs savā partnerī jaunas krāsas, kāds sāks pievērst uzmanību kolēģim vai kolēģei, kāds satiks cilvēku, ar kuru tīkami pavadīt kopā laiku.

AUNS

Ideju mēnesis. Tev jau to nekad nav trūcis, bet tagad būsi īpaši ražīgs – izdomāsi tādus projektus, par ko citi brīnīsies, acis iepletuši. Saliekot ciparus ekselī gan var atklāties, ka ir vājie punkti, pie kā jāpiestrādā un kas jāpārdomā. Tomēr kopumā ienākumu palielināšanai labs laiks. Sekmēsies arī lietišķās sarunas. Tikai nekārto naudas lietas ar draugiem. Kā jau zināms: tuvi cilvēki un sirsnīgi sarunu biedri ne vienmēr ir labi darījumu partneri. Ja strādā algotā darbā, tad var rasties situācijas, kurās virsroku ņem emocijas. Brīvajā laikā sporto un ievēro veselīgu dzīvesveidu.

VĒRSIS

Vērsim šajā mēnesī neviens kalns nav par augstu un neviena jūra par dziļu! Lieliski parādīsi sevi profesionālajā jomā un iegūsi daudz bonusu tālākai virzībai: kādam var pavērties ceļš karjerā, kādam jauni biznesa virzieni. Vienīgi jābūt uzmanīgam juridiskās lietās. Līgumus un citus dokumentus kārtīgi izlasi – vai kāds nevietā ielikts komats nemaina visu lietas būtību. Temīda ir bezkaislīga. Dažādas aktivitātes paredzamas privātajā dzīvē. Brīvdienās būtu labi kaut kur aizbraukt, bet, ja tāda plāna nav, tad noteikti vajag sarīkot lustīgus pasākumus radiem un draugiem.

DVĪŅI

"Aprill, aprill..." – šis mēnesis sākas ar jautru un optimistisku noskaņojumu. Pavasara vējiņš matos un galvā, un galīgi nemaz negribas nodarboties ar nopietniem projektiem. Taču atlaižu nebūs – nāksies vien pildīt pienākumus, un varbūt pat uzņemties kaut ko papildus. Kolēģi un darījumu partneri gaidīs idejas, kuru tev nekad nav trūcis. Pēc spraigām darba dienām vajag sevi mīlēt un lutināt: iepriecini ar labu kultūras pasākumu, SPA apmeklējumu, tīkamu pirkumu vai ko citu – ko vien sirds vēlas. Brīvdienās prieku sagādās izbraucieni.

VĒZIS

Savā dziļākajā būtībā Vēzis ir lāga dvēsele, taču kaitināt nevajag – spīles noklaudzēs un kādam varbūt arī sāpīgi iekniebs. Šajā mēnesī sliņķiem un „pļāpu tašām” ir visas iespējas iepazīt tavas dabas skarbāko pusi. Pašam būs diezgan grūti pieņemt autoritātes un uzklausīt atšķirīgus viedokļus. It īpaši profesionālajā jomā. Taču kopumā darba lietām labvēlīgs laiks – gan karjerai, gan jauniem projektiem. Var aktualizēties arī mācību tēma, un, ja kaut ko nezini vai neproti, vajag pieteikties kursos. Privātajā dzīvē daudz emociju un sargies sarunāt ko lieku. Ja kaut kas uz sirds, tad vispirms vajag pašam vienatnē visu apdomāt.

LAUVA

Sabiedrības dvēsele Lauva būs savā elementā – elegance un personības šarms palīdzēs risināt visdažādākos jautājumus. Daudz jaunu iespēju profesionālajā jomā un tās vajag izmantot. Kādam interesanti izaicinājumi karjerā, kādam iespējas iegūt labāk apmaksātu darbu, kādam ambiciozi biznesa projekti. Tikai esi uzmanīgs naudas lietās – skaties, vai kontā ienāk viss, kam tur jābūt, apspried samaksu un daudz netērējies. Ja gribas ar plašu vērienu palutināt mīļos cilvēkus, tad vispirms ieskaties rēķinos, kas obligāti jāapmaksā. Privātajā budžetā jābūt kārtībai. Brīvajā laikā jauka komunikācija ar draugiem.

JAUNAVA

"Kārtība ir visu lietu vienotība. Pati daba caur to eksistē," teicis sengrieķu matemātiķis un filozofs Pitagors. Un tas ļoti sakrīt ar tavu dzīves pozīciju. Darbā vai biznesā pieskatīsi visu un visus - lai tiek paveikts ieplānotais un turklāt kārtīgi. Sekmīgs laiks arī dažādu privātu lietišķo jautājumu kārtošanai: ar VID, komunālajiem dienestiem, iestādēm un bankām. Dažu brīdi gan var uzbangot emocijas. Ja ļausi tām vaļu, tas var ne visai pozitīvi atsaukties uz lietišķām vai privātām partnerattiecībām. Domā, ko runā un kādā formā komunicē. Jāgādā arī par saskaņu ģimenē.

SVARI

Reizumis prāta apsvērumi jānoliek malā un jāpaļaujas uz intuīciju. Kā ar rentgena aci spēsi caurredzēt, kas kuram aiz ādas, un kādi ir patiesie nolūki tai vai citai darbībai. Saldās mēles vai "debesmannas solītāji" nespēs tev neko iestāstīt vai novirzīt no pareizā ceļa. Darbs prasīs iedvesmu un enerģisku rīcību. Pievērs uzmanību finansēm, varbūt profesionālajā jomā kaut kas jāmaina. Brīvajā laikā svarīga ģimenes tēma: mīļuprāt rūpēsies par savējiem un vēlēsies palutināt. Izdomā ko aizraujošu, kas sagādā prieku visiem. Brīvajiem ļaudīm sirdī pavasara vēsmas, un kāda tikšanās var sagrozīt galvu ne pa jokam.

SKORPIONS

Tu esi racionāls cilvēks, bet profesionālajā jomā derētu vairāk radošuma. Mēģini izkāpt ārpus ierastās komforta zonas, iesaistīties jaunos projektos, atrast jaunus sadarbības partnerus, piekrist ambicioziem priekšlikumiem. Iespējams, ka būs jāpieņem kādi kompromisi un nevarēsi darīt visu tikai tā, kā pašam gribas, taču veiksme būs ar tevi un vēlāk varēsi priecāties par rezultātu. Pēc ražīgām darba dienām vajag veltīt kādu laiku sev, kaut kur aizbraukt, izvēdināt galvu. Jāsakārto arī domas saistībā ar privāto dzīvi un jātiek skaidrībā vai vēlmes sakrīt ar realitāti.

STRĒLNIEKS

Ļoti daudz jāpaspēj – darbā būsi pirmajās rindās un kolēģi bez tevis nevarēs iztikt ne brīdi. Kurš gan cits vēl spētu tik ātri un perfekti atrisināt problēmas? Atzinības vārdi ir saldi, bet jālūkojas arī uz materiālo labumu. Miljonu patlaban diez vai nopelnīsi, bet vari runāt par kādiem bonusiem nākotnē vai lūkoties pēc izdevīgāka varianta. Ja rodas doma apgūt ko jaunu, tad dari tā. Jaunas zināšanas allaž noder un neļauj ierūsēt smadzenēm. Brīvajā

laikā prieku sagādās neliels ceļojums, jo sirds izslāpusi pēc jauniem plašumiem. Ārzemju tēma kaut kā var sasaistīties ar sirdslietām.

MEŽĀZIS

Tev dzīvē svarīga sakārtotība un prognozējamība, un patlaban ir labs laiks ienākumu palielināšanai. Laime nav naudā, tu to zini, taču tā dod stabilitātes sajūtu. Apdomā, vai esošais darbs un atalgojums apmierina, vai biznesa laukā nevajag kādas pārmaiņas. Ļoti iespējams, ka dzīve savedīs kopā ar interesantiem cilvēkiem un veidosies jauna partnerība. Var nākties apgūt jaunas iemaņas – nav problēmu: tev prāts un intelekts augstā līmenī. Brīvo laiku velti saviem mīļajiem, ģimenei, bērniem, vecākiem. Bet brīvajiem ļaudīm vēlams doties sabiedrībā un atvērt sirdi jaunām emocijām. Iespējama aizraujoša iepazīšanās.

ŪDENSVĪRS

Daudziem prātā pavasaris, bet Ūdensvīrs būs noskaņots lietišķi un pukosies, ja kāds kolēģis pietiekami atbildīgi neattieksies pret saviem pienākumiem. Varbūt tev pat nāksies glābt situāciju un pabeigt citu iesāktos darbus. Mierini sevi ar domu, ka tas tiks pamanīts un novērtēts. Vai arī – nekautrējies vadībai vai darījumu partneriem norādīt, ka jebkurš darba un laika patēriņš ir izmērāms materiālā izteiksmē. Ar ienākumiem būsi apmierināts un ir labs laiks, lai tos ieguldītu vērtīgos pirkumos. Brīvajā laikā ar prieku darbosies mājas saimniecībā: kārtosi, uzposīsi, remontēsi un labprāt arī uzņemsi viesus.

ZIVIS

Sirds ilgosies pēc plašuma un jauniem iespaidiem. Ja ir iespēja, izbrīvē sev nelielu atvaļinājumu un dodies ceļojumā – uz kādu siltu zemi, kur ne tikai pavasaris pilnā plaukumā, bet jūtams arī jau vasaras tuvums. Iedvesmosies un smelsies enerģiju. Vai vismaz brīvdienās aizbrauc uz kādu tuvējo kaimiņzemi. Darbā daudz pienākumu, bet tu labi tiksi galā. Tikai nepaļaujies uz citu

solījumiem un svarīgās lietas pieskati, arī savu bankas kontu, jo finanšu tēmā iespējamas jukas un pārpratumi. Tāpat arī uzmanies no interneta blēžiem, kas kļūst ar katru dienu aizvien rafinētāki. Sirdslietās mīļums un pozitīvas emocijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu