Kā Normandija kļuva par vienu no spēcīgākajām karaļvalstīm Eiropā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No vikingu iebrukumiem līdz apjomīgajiem Ričarda Lauvassirds aplenkumiem – to visu aplūkos Viasat History jaunais dokumentālais raidījums: Normandija. Karotāju zeme. Raidījumā tiks pastāstīts, kā Normandija 12. gadsimtā kļuva par vienu no spēcīgākajām karaļvalstīm Eiropā un kā tā vēlāk pēkšņi sabruka. Šī trīs daļu miniseriāla pirmizrāde būs piektdien, 7. aprīlī plkst. 22.00. Tas ir neticams militārais eposs, kurā aplūkota 300 gadu vēsture un stāstījums veidots, izmantojot iespaidīgu datorgrafiku, aizraujošas ainas, mūsdienīgas infografikas un izcilas starptautisko ekspertu liecības.

Foto: Publicitātes foto

Trīs aizraujošas sērijas iepazīstina ar sāgu par iekarotāju dinastiju, sākot no Rollo Kājāmgājēja līdz Ričardam Lauvassirdij un Viljamam Iekarotājam. Šie varenie karavadoņi bija bīstami karotāji un Francijas karalistes ļaunākie ienaidnieki vairāku paaudžu garumā. Viņi bija dzimuši Normandijā un riskēja ar dzīvību, lai aizstāvētu savu teritoriju. To visu redzēsiet šajā varonīgajā stāstā, kas dziļi iesakņojies viduslaiku Eiropas vēsturē un pasniegts daiļliteratūras stilā.

Šī trīs daļu seriāla pirmā sērija aizvedīs skatītājus 1200 gadus senā pagātnē, kad no Skandināvijas izsūtītais Rollo Kājāmgājējs vikingu karakuģī ar savu pirātu armiju ceļoja lejup pa Sēnu, lai meklētu zemi, ko aplaupīt. Vikingu vadonis pārtrauca uzbrukumus apmaiņā pret teritoriju, kas vēlāk kļuva par Normandiju, ziemeļnieku zemi.

Otrajā sērijā stāstīsim par to, kā teritoriju satricināja Normandijas hercoga Roberta Lieliskā nāve. Viņa vietu ieņēma Viljams, viņa dēls, taču daudzi ietekmīgi baroni Viljamu uzskatīja tikai par bērnu, nevis likumīgu mantinieku. Viljamam bija jācīnās, lai nostiprinātu savu varu un iekarotu jaunas zemes, it īpaši Heistingsas kaujā.

Foto: Publicitātes foto

Miniseriāla beigās stāstīsim par Francijas karali Filipu Augustu, kuram bija viens mērķis – gūt uzvaru pār Normandijas hercogu Ričardu Lauvassirdi. Kad tāda pati ideja radās arī paša Normandijas hercoga brālim Džonam Bezzemim, Filips un Džons apvienoja savus spēkus pret Ričardu. Taču varonīgais līderis nepadevās.

Kara stratēģijas, pilis un nāvējošākās aplenkuma ierīces – Normandija. Karotāju zeme sniedz padziļinātu ieskatu lielajos bruņotajos konfliktos, kas padarīja Normandiju par vienu no iekārojamākajām teritorijām Eiropā. Trīs daļu seriāla pirmizrāde notiks kanālā Viasat History 7. aprīlī, tas būs vērojams piektdienās plkst. 22.00.

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu