Politiķe Jana Jarinovska par bērna ienākšanu viendzimuma ģimenē (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

Ir skaidrs, ka šim bērnam dzīve būs citādāka nekā lielajam vairumam, sarunu šovā "Zilonis studijā" saka politiķe Jana Jarinovska, kura kopā ar sievu Lilitu audzina meitu. 

Politiķes, biedrība "LGBT un to draugu apvienība Mozaīka" valdes locekles Janas Jarinovskas un viņas sievas Lilitas Porietes iepazīšanās stāsts, saderināšanās, vēlme pec bērna bija diezgan klasisks.  "Tie soļi viens pēc otra ļoti sinhroni sagāja. Mums bija viena intervija, kur žurnāliste aiz ieraduma uzdeva jautājumu, vai bērniņš bija plānots. Kā viendzimuma pārim varētu būt neplānots bērns?! Tas ir ļoti izsvērti. Nav runa tikai par materiālo, bet vairāk par to, cik mēs pašas esam tam emocionāli gatavas, jo pilnīgi skaidrs, ka šim bērnam būs citādāka dzīve nekā lielākajam vairumam un cik ļoti mēs esam gatavas būt tas stiprais mugurkauls, tas vecāks, kurš ar bērnu runā, stāsta un skaidro," raidījumā "Zilonis studijā" stāsta Jana.

Janas un Lilitas meita ir gadu un četrus mēnešus veca. Lēmums, kura no abām sievietēm būs bērna bioloģiskā mamma, bijis vienkāršs. "Viņa pateica: "Davai, es." Teicu, ka der. "Jā, es labprāt iznēsātu." Jauki. Aiziet!"

Lai tiktu pie bērniņa, sievietēm nācās šķirties no vairāk nekā 1000 eiro. "Mēs devāmies uz klīniku, mums bija mākslīgā apaugļošana, kas ir vislētākais variants. Apmēram 600 eiro. [..] Mums sanāca ar pirmo."

Jana saka, ka nav svarīgi, kā bērns sauks viņu vai Lilitu: "Mēs noteikti nestrādāsim pie tā, lai Amēlija mūs sauktu vecāks 1 un vecāks 2."

https://play.tv3.lv/embed-video/berns-viendzimuma-gimene-politikes-janas-jarinovskas-stasts,clip-5356072?autoplayOnHover=true

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu