"Luka nespēja saspēlēties ar Porziņģi." NBA apskatnieks "Mavericks" neveiksmēs vaino Dončiču

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Luka Dončičs
NBA zvaigzne Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas Dalasas "Mavericks" neveiksmēs vainojams vienības līderis Luka Dončičs, uzskata bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājs Kendriks Perkinss, kurš pēc basketbolista karjeras beigām strādā par līgas apskatnieku ESPN. Kritisku viedokli viņš paudis raidījumā "First Take'.

"Mavericks" trīs spēles līdz sezonas beigām atrodas ārpus tā sauktā "play-in" turnīra zonas, neskatoties uz sastāva papildināšanu ar NBA zvaigzni Kairiju Ērvingu. Sezonas lielāko daļu Dalasas klubs atradās Rietumu konferences labāko komandu sešiniekā, taču tagad tas noslīdējis uz 11. pozīciju.

ESPN apskatnieki mēģināja atšķetināt jautājumu, kas tad Dalasā šogad īsti nogāja greizi. Perkinss paudis nepopulāru viedokli. Viņš uzskata, ka Dončičs nespēj atrast kopīgu valodu ar citiem augsta kalibra basketbolistiem.

"Luka nespēja saspēlēties ar Porziņģi, kurš aizvada savu labāko sezonu ilgā laika nogrieznī, neskatoties uz "Wizards" problēmām. Tad mēs runājām par to, ka "Mavericks" kļūdījās ar Džeilena Bransona palaišanu uz Ņujorku. Un tagad viņš tika pie Kairija Ērvinga. Agrāk vai vēlāk ir jāsaprot - Luka, nevis apkārtējie ir vainīgi, bet gan tu.

Man ir grūti noskatīties uz viņa ķermeņa valodu. Ne tikai pret tiesnešiem, bet arī komandas biedriem. Lūpas uzmešana, galvas nokāršana, izteikumi medijos," nosodoši sacīja Perkinss.

Bijušais centra spēlētājs arī izcēla Dončiča problēmas aizsardzībā, kas gadu gaitā ne reizi vien ir izdaudzinātas ārzemju medijos.

"Viņš sūdzas, ka ["Mavericks"] iepriekšējā mačā zaudēja 132 punktus. Cik no tiem bija uz tava rēķina? Kad tu uzņemsies atbildību un sāksi darīt vairāk aizsardzībā? Ir viegli teikt, ka pie vainas ir Kairijs vai Džeisons Kids.

Bet kad mēs sāksim ar pirkstu rādīt uz Luku? Kad mēs norādīsim uz viņa sliktajiem ieradumiem, sliktajām līdera dotībām, atdeves trūkumu aizsardzībā? Kad mēs norādīsim uz to, ka viņiem ["Mavericks"] ir jāuztraucas, vai viņš būs formā? Tās ir svarīgas lietas," sacīja Perkinss.

"Mavericks" šobrīd 37 uzvarām 42 spēlēs ieņem 11. vietu Rietumu konferencē. Pat ja dalasieši uzvaru noslēgs ar tikpat uzvarām kā 10. vietā esošie Oklahomasitijas "Thunder", "play-in" turnīrs viņiem tik un tā ies secen, jo "Thunder" ir pārsvars savstarpējo maču bilancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu