Mobilizācijas pavēstes saņēmējiem būs aizliegts izbraukt no Krievijas (1)

TVNET/LETA/MEDUZA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas Valsts dome otrdien otrajā un trešajā lasījumā apstiprināja likuma grozījumus, saskaņā ar kuriem pavēstes tagad nāks ne tikai papīra, bet arī elektroniskā formā.

Saglabāsies arī papīra pavēstes, taču tās varēs piegādāt arī elektroniski ar valsts pakalpojumu portāla "Gosuslugi" starpniecību. Pavēste elektroniskā formā tiks uzskatīta par saņemtu no brīža, kad tā tiks ievietota portālā karaklausībai pakļautās personas personīgajā kontā.

No dienas, kad pavēste ievietota kontā, iesaucamajam ir aizliegts izbraukt no valsts.

Pēc pavēstes saņemšanas personai 20 kalendāro dienu laikā jāierodas kara komisariātā. Pretējā gadījumā personai tiks aizliegts vadīt transportlīdzekļus, pārdot un pirkt nekustamo īpašumu, kā arī saņemt kredītus.

Ja iesaucamais nav saņēmis pavēsti papīra formā un izdzēsis savu kontu "Gosuslugi", lai to nesaņemtu elektronisko formā, pavēste tik un tā tiks uzskatīta par piegādātu septiņas dienas pēc tās ievietošanas speciālā pavēstu reģistrā, kura izveidi paredz pieņemtie grozījumi.

Pieņemtā grozījumu pakete paredz arī vienota karaklausībai pakļauto personu reģistra izveidi. Datus par karaklausībai pakļautajām personām reģistram pārsūtīs Federālais nodokļu dienests, izmeklēšanas iestādes, tiesas, medicīnas iestādes, Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonds, Centrālā vēlēšanu komisija, federālās un vietējās varasiestādes, kā arī augstākās izglītības iestādes.

Par grozījumu pieņemšanu Valsts domes deputāti nobalsoja vienbalsīgi.

Kā norādījuši komentētāji, pēc elektronisko pavēstu ieviešanas iesaucamajiem tagad būs daudz grūtāk izvairīties no iesaukšanas armijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu