LTV: Nepilngadīgai vieglatlētei organismā konstatēts dopings

Rīgas pašvaldība pieprasa skaidrojumus
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vieglatlētikas skrejceļš stadionā (ilustratīvs attēls)
Vieglatlētikas skrejceļš stadionā (ilustratīvs attēls) Foto: Zane Bitere/LETA

"Arkādijas" sporta skolas audzēknei, nepilngadīgai vieglatlētei, organismā konstatēta aizliegto vielu klātbūtne, vēsta Latvijas Televīzija (LTV). 

Sportistes identitāte pagaidām netiek atklāta. LTV vēsta, ka vieglatlēte ir treneres Ludmilas Olijares audzēkne.

Olijare jau iepriekš ir bijusi līdzās dopinga gadījumiem. 2001. gadā aizliegtu vielu konstatēja viņas dēla Staņislava organismā.

No diskvalifikācijas gan izdevās izvairīties, jo advokāts spēja pierādīt, ka Latvijas Olimpiskās vienības veiktās analīzes nav uzskatāmas par oficiālām - nebija precīzi ievērota dopinga kontroles veikšanas procedūra.

Savukārt treneres audzēkņa barjersprintera Kristapa Sietiņa organismā dopingu atklāja 2019. gada vasarā. Viņam piesprieda četru gadu diskvalifikāciju, kas noslēgsies šovasar jūlijā.

Staņislavs Olijars joprojām ir Latvijas rekordists 110 metru barjersprintā (13,08 sekundes, 2003. gads, Lozanna).

Latvijas rekords 100 metru barjersprintā dāmām joprojām ir Ludmilas Olijares īpašumā (12,90 sekundes, 1989. gads, Brjanska).

LTV vēsta, ka Ludmilas Olijares vārds ir atrodams arī "Athletics Integrity Unit" melnajā sarakstā. Tā ir Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas dibināta organizācija, kas izmeklē dažāda veida iespējamus pārkāpumus, tai skaitā arī antidopinga jomā.

Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants norādījis, ka atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksam Latvijas Antidopinga birojs ir tiesīgs publiski izpaust informāciju tikai par tādiem antidopinga noteikumu pārkāpumiem, par kuriem spēkā ir stājies lēmums un tas vairs nav pārsūdzams.

Šo dopinga pārkāpumu pagaidām publiski nav komentējis arī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Rīgas pašvaldība pieprasījusi situācijas skaidrojumu no sporta skolas "Arkādija" par aizliegtu vielu klātbūtni nepilngadīgas vieglatlētes organismā, informēja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Vilemsons informē, ka sporta skolai lūgts pievienot treneres un audzēkņa skaidrojumu par medijos minēto pieņēmumu par dopinga pārkāpumiem, piebilstot, ka par šo faktu joprojām nav Latvijas Antidopinga biroja (LAB) ne apstiprinoša, ne noliedzoša lēmuma - pašlaik ir tikai mediju pieņēmums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu