Video ⟩ Mūrniece cer uz visas koalīcijas atbalstu Levitam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece Foto: Valsts kanceleja

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) cer, ka līdz Valsts prezidenta vēlēšanām izdosies vienoties par vienotu koalīcijas atbalstu Egilam Levitam.

To viņa šorīt atzina intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes".

Viņasprāt, visi pārējie varianti šobrīd ir ļoti abstrakti, tostarp par vēlēšanu otrās kārtas rīkošanu un iespējamiem citiem kandidātiem.

Mūrniece neatbildēja uz jautājumu, vai pati būtu gatava kandidēt, jo patlaban nav tāda situācija, kad tas būtu aktuāli.

Mūrniece uzsvēra, ka Nacionālās apvienības (NA) dome lielā vienprātība nolēmusi izvirzīt Levitu atkārtotai ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā. Arī visi Saeimas NA frakcijas deputāti, kuriem būs jābalso prezidenta vēlēšanās, esot gatavi balsot par Levitu.

NA pārstāve norādīja, ka Levita prioritātes ir aizsardzība un drošība, tiesiskuma stiprināšana, latviska Latvija un atbalsts Ukrainai.

Viņa uzsvēra tieši Levita lielo devumu, stiprinot starptautisko pozīciju par maksimāla atbalsta sniegšanu Ukrainai. Mūrniecei, piemēram, bijusi iespēja vērot Levita uzstāšanos Minhenes drošības konferencē, kur viņa pārliecinājusies, ka starptautiskā sabiedrība un citu valstu amatpersonas ar lielu cieņu ieklausās Levitā, tostarp attiecībā uz starptautiskā tribunāla veidošanu par Krievijas pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā.

Kā ziņots, līdz šim ambīcijas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu ir pieteicis arī uzņēmējs, "Apvienotā saraksta" (AS) dibinātājs Uldis Pīlēns. Bez AS viņam atbalstu ir paudusi virkne opozīcijas politiķu, tomēr stabils balsu vairākums vēlēšanās Pīlēnam nav drošs.

Levitam atbalstu sola arī "Jaunā vienotība".

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu