IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina jaunu skolotāju izglītības programmu “Misija: Pirmsskola”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina jaunu skolotāju izglītības programmu “Misija: Pirmsskola”
IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina jaunu skolotāju izglītības programmu “Misija: Pirmsskola” Foto: Publicitātes foto

2023.gada 18.aprīlī nodibinājums “Iespējamā misija” (turpmāk – IESPĒJAMĀ MISIJA) izsludina pieteikšanos uz Latvijā unikālu līderības attīstības programmu “Misija: Pirmsskola”, kuras mērķis ir piesaistīt, atlasīt un sagatavot vislabākos kandidātus – jaunos skolotājus, pārmaiņu vēstnešus, kuri jau 2023.gada rudenī sāks darbu Rīgas un Valmieras pirmsskolas izglītības iestādēs. Programmai pieteikties iespējams līdz 31.maijam.

“IESPĒJAMĀ MISIJA pēc 15 darbības gadiem pievēršas jauniem izaicinājumiem, ko redzam Latvijas izglītības sistēmā – pirmsskolas izglītība un pašvaldības. Un esam gandarīti, ka pirmās pašvaldības, ar ko veidojam partnerību, ir Rīga un Valmiera. Tās ir progresīvas un uz risinājumiem vērstas pašvaldības, kurās redzam pozitīvas attīstības tendences izglītības jomā. Tādēļ uzskatām, ka mūsu ieguldījums izglītības nozarē kļūst ne tikai mērķtiecīgāks, bet nesīs ilgtspējīgus rezultātus šīm pašvaldībām, un galvenais – labāku izglītību bērniem pirmsskolā,” norāda IESPĒJAMĀS MISIJAS vadītāja Ramona Urtāne.

IESPĒJAMĀ MISIJA norāda, ka pirmsskolas izglītības posms ir svarīgākais bērnu attīstībā – šajā laikā veidojas gan zinātkāre kā ieradums, gan tiek ielikti pamati turpmākai izglītībai un interesei par mācīšanos un izaugsmi, neapstājoties pie sasniegtā. Tomēr, kā norāda R.Urtāne, pirmsskolas izglītība jau ilgstoši Latvijā ir nepamatoti atstāta novārtā, tādēļ, plānojot organizācijas spēka pielikšanas punktus problēmas risināšanai, pieņemts lēmums partnerībā ar pašvaldībām sākt aktīvu darbu šajā virzienā.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Mēs ļoti augsti novērtējam IESPĒJAMĀS MISIJAS daudzu gadu garumā veltītās pūles jaunu pedagogu piesaistīšanā, un esam gatavi sniegt savu atbalstu! Pamati bērna ceļā uz kvalitatīvu izglītību tiek ielikti jau pirmsskolās, kur ļoti nepieciešami jauni audzinātāji un audzinātājas. Tāpēc aicinu ikvienu, kas meklē jaunus izaicinājumus personīgajā izaugsmē, pieteikties jaunajā programmā un izmēģināt savus spēkus, pildot pedagoga pienākumus kādā no Rīgas pašvaldības bērnudārziem!”

Jānis Baiks, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs: “Valmieru iedzīvotāji atzinuši par ģimenēm draudzīgāko valstspilsētu. Kvalitatīva un pieejama izglītība ir viena no Valmieras novada pašvaldības prioritātēm. Valmieras valstspilsētas un novada izaugsme ir cieši saistīta ar izglītības jomu – uzņēmumiem attīstoties un tiem radot jaunas darbavietas, palielinās ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, tai skaitā bērnu skaits novadā, kā rezultātā pieaug pieprasījums pēc kvalitatīviem izglītības pakalpojumiem, arī pirmsskolas izglītībā.

IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina jaunu skolotāju izglītības programmu “Misija: Pirmsskola”
IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina jaunu skolotāju izglītības programmu “Misija: Pirmsskola” Foto: Publicitātes foto

Lai nodrošinātu iedzīvotāju pieprasījumu, šobrīd notiek pirmsskolas izglītības pakalpojumu paplašināšana – šoruden pēc pārbūves mūsdienīgās telpās vērs durvis Valmieras 2. vidusskolas struktūrvienība – pirmsskolas izglītības grupas “Varavīksne”, radot papildu vietas vairāk kā 100 bērniem.

Pēc tam analizēsim situāciju un attīstīsim ieceri būvēt jaunu bērnudārzu. Tādēļ augsti novērtējam un priecājamies būt par “Iespējamās misijas” partneriem šajā līderības attīstības programmā, lai Valmieras novads būtu vieta, kur savu profesionālo izaugsmi attīsta jaunie pirmsskolas izglītības profesionāļi!”

IESPĒJAMĀ MISIJA aicina pieteikties jaunajai izglītības programmai ikvienu interesentu ar augstāko izglītību, kura mērķis ir attīstīt savas līderības prasmes un gūt piepildījumu profesionālajā dzīvē, kļūstot par bērnu pirmo skolotāju un pārmaiņu vēstnesi Rīgā vai Valmierā, un radītu pozitīvu ietekmi uz katra bērna dzīvi, kā arī apgūtu prasmes ilgtspējīgas ietekmes radīšanai izglītības sektorā Latvijā, karjeru nākotnē veidojot izglītības nozarē vadības līmenī.

Jaunajā skolotāju izglītības programmā būtiska loma atvēlēta līderības un pārmaiņu vadības prasmju attīstīšanai. Nozīmīgu devumu programmas dalībnieku profesionālajā attīstībā spēlēs ikvienam dalībniekam nodrošinātais individualizētais atbalsta mehānisms, kas ļaus ne tikai strauji pilnveidoties darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem, bet arī efektīvi izmantot jaunās prasmes pārmaiņu iniciatīvas izstrādei un ieviešanai pirmsskolā konkrētajā pašvaldībā.

“IESPĒJAMĀS MISIJAS izglītības programmas absolventu karjeras liecina, ka programmā iegūtās prasmes un pārliecība par bērnu neizmērojamo potenciālu sekmē turpmāko karjeras virsotņu sasniegšanu – mūsu vidū ir ne tikai lieliski skolotāji, bet arī sekmīgi skolu direktori, skolu metodiskā darba vadītāji, pašvaldību izglītības pārvalžu speciālisti un citi izglītības nozares eksperti,” pauž R.Urtāne, kura ir arī IESPĒJAMĀS MISIJAS sestā iesaukuma absolvente un dabaszinību un bioloģijas skolotāja, aicinot ikvienu, kurš vēlas piepildīt profesionālo dzīvi ar jēgpilnu saturu un bērnu prieku un aizrautību, izmantot iespēju un līdz 31.maijam pieteikties dalībai līderības attīstības programmā “Misija: Pirmsskola”.

Jaunā skolotāju izglītības programma ir daļa no IESPĒJAMĀS MISIJAS jaunās ilgtermiņa stratēģijas, kuras ietvaros kā vienu no darbības virzieniem organizācija ir iekļāvusi pirmsskolas izglītības kvalitātes jautājumu risināšanu pašvaldībās un pašvaldības kapacitātes stiprināšanu. Jaunā izglītības programma ir veidota, ņemot vērā IESPĒJAMĀS MISIJAS pieredzi skolotāju sagatavošanā pēdējo 15 gadu laikā, papildinot to ar pirmsskolas skolotājiem nepieciešamajām kompetencēm un jaunāko pasaules praksi skolotāju apmācībā.

IESPĒJAMĀ MISIJA jau 15 gadus strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, izglītības sektoram piedāvājot pārmaiņu iniciatīvas, kuru mērķis ir veidot izglītības sistēmu kā bērnu centrētu ekosistēmu katrā izglītības iestādē un pašvaldībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu