Komisijā diskutē par Saeimas autobāzes lietderību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas sēde. Ilustratīvs attēls.
Saeimas sēde. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē otrdien atsevišķi deputāti pauda šaubas par Saeimas autobāzes lietderību.

Sēdē deputāti iepazinās ar Saeimas 2022.gada finanšu un darbības pārskatu. Opozīcijas deputāte Sarmīte Ābrama (P) vēlējās zināt, vai ir vērtēta Saeimas autobāzes lietderība. Politiķe uzsvēra, ka teju katrā Saeimas sasaukumā šis jautājums tiek aktualizēts, jo autobāze dārgi izmaksājot, tāpat reiz esot bijusi ideja par Saeimas autobāzes optimizēšanu - zem Saeimas autobāzes apvienojot arī citu ministriju un institūciju autobāzes.

Cits opozīcijas deputāts Andris Bērziņš (ZZS) atgādināja, ka pirms sešiem gadiem tapa pētījums par Saeimas autobāzi, kurā secināja, ka Saeima var apkalpot visas ministrijas, bet šāds lēmums būtu jāpieņem Ministru kabinetam. Līdz ko ministriju autobāzes pārietu Saeimas jurisdikcijā, tad "tāda braukāšana šurpu turpu beigtos", izteicās Bērziņš.

Pēc viņa vārdiem, Saeimas autobāzē esot stingra uzskaite par autotransporta izmantošanu. "Lielākā daļa ministriju toreiz teica, ka šāda disciplīna nav vajadzīga, tāpēc jautājums ir par to, kā atsevišķas ministrijas ir gatavas atteikties no zināma komforta," sacīja deputāts.

Ābrama vēlētos, lai komisijā sniedz pārskatu, kā Saeimas autobāze pēdējo gadu laikā ir attīstījusies. Ja teju katrā sasaukumā tiek aktualizēts šis jautājums, derētu saprast, kādi ir argumenti "par" un "pret", pauda deputāte.

Saeimas administrācijas pārstāvji komisijā norādīja, ka ir sagatavojusi Prezidijam vēstuli ar priekšlikumiem, kā varētu optimizēt autobāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu