Armijas pārtikas iepirkums: no amata atbrīvo vienu iesaistīto personu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ēriks Kukutis (Aizsardzības ministrija)

Pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas (AM) veiktās dienesta pārbaudes rezultātiem un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu, vienai amatpersonai, kas saistīta ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) veikto iepirkumu “Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām”, piemērots disciplinārsods – atbrīvošana no amata, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija savā atzinumā šīs amatpersonas rīcībā konstatējusi disciplinārpārkāpumu, kas saistīts ar amata pienākumu nepildīšanu, kā rezultātā ir nodarīts būtisks kaitējums valsts interesēm.

Konkrētā amatpersona jau iepriekš bija atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš paudis, ka pēc iespējas ātrāk jāatrod veids, kā lauzt 220 miljonu vērto NBS pārtikas iepirkumu. Premjers jau uzdevis Aizsardzības ministrijai vērtēt iespējas lauzt līgumu, kas pagaidām vēl ir spēkā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) organizēto iepirkumu "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām". Publiski pieejamā informācija liecina, ka līgumu noslēdza NBS Nodrošinājuma pavēlniecība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu