INFOGRAFIKA ⟩ "Eurostat": Latvijā janvārī-februārī starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijā janvārī-februārī salīdzinājumā ar 2022.gada pirmajiem diviem mēnešiem starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Janvārī-februārī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pērn eksporta apmērs Latvijā, tāpat kā Francijā, Portugālē un Slovākijā, pieaudzis par 10%.

Eksporta apmērs palielinājies 24 ES dalībvalstīs, straujākais kāpums bijis Slovēnijā (+26%), Grieķijā (+25%), Nīderlandē (+17%) un Čehijā (+15%), kritums fiksēts Somijā (-3%) un Igaunijā (-4%), bet Beļģijā eksporta apmērs saglabājies nemainīgs. Lietuvā eksporta apmērs pieaudzis par 6%, bet mazākais kāpums bijis Īrijā (+1%).

Importa apmērs janvārī-februārī gada griezumā pieaudzis 23 ES dalībvalstīs, lielākais kāpums bijis Kiprā (+62%), samazinājums fiksēts Polijā (-3%), Igaunijā (-4%) un Somijā (-10%), bet Grieķijā importa apmērs saglabājies nemainīgs. Latvijā, tāpat kā Horvātijā, importa apmērs palielinājies par 11%, bet Lietuvā, tāpat kā Vācijā un Itālijā – par 6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu