Baložu vidusskolas direktore vērsusies tiesā pret KNAB

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Administratīvā apgabaltiesa ierosinājusi lietu pēc Baložu vidusskolas direktores Vitas Brokas pieteikuma atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto 780 eiro naudas sodu par interešu konfliktu, ieņemot valdes locekļu amatus uzņēmumos paralēli darbam Baložu vidusskolā, noskaidroja tiesā.

Broka kopš 2009.gada 1.jūlija ir Baložu vidusskolas direktore un pēc vīra nāves mantoja divu uzņēmumu kapitāldaļas. Viņa no 2018. līdz 2020.gadam ieņēma šajos uzņēmumos valdes locekļa amatu. Iesaistoties minēto kapitālsabiedrību darbībā, Broka guva ienākumus 7807 eiro apmēra.

KNAB pērn februārī pieņēma lēmumu, ar kuru Brokai uzdots atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus 780 eiro apmērā, kas gūti, pārkāpjot valsts amatpersonām noteiktos amatu savienošanas ierobežojumus.

Pirmās instances tiesa šī gada 3.martā Brokas pieteikumu noraidīja. Tiesa atzina, ka KNAB tiesiski un pamatoti secināja, ka Broka pārkāpa Interešu konflikta likumā ietverto valsts amatpersonas amata savienošanas aizliegumu un ka Broka ir nodarījusi valstij atlīdzināmus zaudējumus, kā arī KNAB noteica samērīgu atlīdzināmo zaudējumu apmēru.

Broka par spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu