Sieviešu tenisa pasaule saskarsies ar negaidītām pārmaiņām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

2024. gadā sieviešu teniss piedzīvos būtiskas pārmaiņas, par kurām atklāti runājis Ostravas "WTA 500" kategorijas turnīra organizators Tomāšs Petera.

Petera paziņoja, ka lielākās izmaiņas gaida "WTA 250" kategorijas turnīrus. Pēc viņa teiktā, tenisistēm, kuras pasaules rangā atradīsies labāko 30 spēlētāju pulkā, šādos turnīros vairs nebūs iespējas piedalīties. Līdz ar to vēl vairāk kritīsies šo sacensību prestižs. 

Pēc Petera domām, tas tenisa pasaulē rada haosu. Proti, daudzi "WTA 250" turnīru rīkotāji cenšas iegūt augstāka līmeņa licenci. Tas galvenokārt ir paredzēts, lai savos turnīros piesaistītu pēc iespējas labākas spēlētājas. 

Pašlaik gan īsti nav zināms, kāpēc pieņemtas šādas izmaiņas. "WTA 250" turnīros nereti tribīnes ir samērā tukšas un skatītāji nāk skatīties spēles ar labāko spēlētāju piedalīšanos.

Ir arī tādi "WTA 250" turnīri, kas no WTA kalendāra pazūd pavisam, jo šo sacensību rīkotājiem nav naudas, lai pretendētu uz augstāka līmeņa licenci. 

2019. gadā Jūrmalā risinājās "Baltic Open", bet pagājušajā gadā "WTA 250" kategorijas turnīrs risinājās Tallinā. Sacensībās Igaunijā piedalījās septiņas spēlētājas, kuras WTA rangā atradās Top 30 spēlētāju pulkā. Startēja arī Aļona Ostapenko

Tāpat gaidāms, ka sieviešu tenisa kalendārā 2024. gadā atgriezīsies Ķīna, kas ir maksātspējīga. 

"Runa ir par naudu, un WTA tās nav, tāpēc nolemts atgriezt sacensības Ķīnā, lai gan, ņemot vērā notikušo [Penas Šuai lietu], tas izskatās pavisam muļķīgi," skaidroja Petera. 

Tenisa turnīros Ķīnā ir iespēja nopelnīt vairāk naudas, un tas ir spēlētāju galvenais motivācijas avots, lai dotos uz Āziju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu