Liegums vadīt auto ārzemēs. Vai tas ir spēkā arī Latvijā? (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds iedzīvotājs norādījis, ka viņam Vācijā ir aizliegts vadīt transportlīdzekli, jo viņš pie stūres pieķerts narkotisko vielu reibumā. Viņš vaicā, vai liegums ir spēkā arī Latvijā. Atbildi iedzīvotājam sniedza "Latvijas Vēstnesis".

Iedzīvotājs savā jautājumā vaicā: "Ir piemērots autovadīšanas liegums Vācijā par braukšanu pie stūres narkotisko vielu ietekmē. Nevis vispārīgs liegums, bet tikai nedrīkstu vadīt auto Vācijā. Vai tas nozīmē, ka drīkstu droši braukt Latvijā un šeit nebūs nekādu problēmu?"

Viņš piebilst, ka jau vairāk nekā trīs gadus dzīvo Vācijā, taču šofera apliecība joprojām ir no Latvijas.

"Latvijas Vēstnesis" iedzīvotājam skaidro, ka gadījumā, ja joprojām ir spēkā liegums vadīt transportlīdzekli, piedalīties ceļu satiksmē ar transportlīdzekli ir aizliegts.

Latvijā netiek atzīta lieguma laikā trešajās valstīs izsniegta transportlīdzekļa vadītāja apliecība. Latvijā tiek atzīta vadītāja apliecība, kas ir iegūta pēc lieguma atcelšanas.

"Latvijas Vēstnesis" norāda, ka Latvijas likumdošanā un Eiropas Savienības direktīvā ir noteikts, ka vadītāja dokumentus Latvijā nevar iegūt persona, kurai tie atņemti par pārkāpumiem ceļu satiksmē un joprojām ir spēkā liegums vadīt transportlīdzekli. Tas attiecas uz jebkurā valstī fiksētu pārkāpumu. Iespēja atgūt vadītāja dokumentus ir tikai pēc soda izciešanas un lieguma anulēšanas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu