Čehijas ministrs noskaities uz "klaunu Lavrovu" (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Čehijas ārlietu ministrs Jans Lipavskis
Čehijas ārlietu ministrs Jans Lipavskis Foto: AFP/SCANPIX

Čehijas ārlietu ministrs Jans Lipavskis Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu nodēvējis par klaunu, šādi reaģējot uz Lavrova izteikumiem pēc Čehijas prezidenta Petra Pavela intervijas izdevumam "Politico".

"Ķīnai nav jāspēlē miera nesējs, tās interese ir konflikta paildzināšana. To apmierina, ka šis karš vājina visus Rietumus. Par to es Briselē runāju ar "Politico"," otrdien tviterī norādīja Pavels, publicējot arī saiti uz interviju.

Lavrovs vēlāk sacīja, ka šādi vārdi neatbilst "normāla politiskā pārstāvja" aktivitātēm.

"Klauna Lavrova izteikumi par mūsu prezidentu ir smieklīgi. Krievija ir teroristiska valsts, un tās vadībai jāstājas starptautiskā tribunāla priekšā," tviterī pauda Lipavskis.

Arī Pavels reaģēja, trešdien norādot, ka Krievijas amatpersonas bieži ķeras pie meliem un ka Lavrova vārdus komentēt ir bezjēdzīgi, vēstīja Čehijas Radio.

Čehijas un Krievijas starpā ilgstoši valdījušas domstarpības, izņēmums bija vienīgi samērā draudzīgās attiecības starp Čehijas prezidentu Milošu Zemanu un Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu.

Kopš Krievija pret Ukrainu pērn sāka pilna mēroga karu, visi politiskie līderi ir Ukrainas pusē.

Čehija nule kā ieviesusi pati savu sankciju sarakstu, kurā jau ir pirmais vārds.

"Patriarham Kirilam pienākas būt sankciju sarakstā tieši tāpēc, ka ticību nedrīkst izmantot, lai attaisnotu Krievijas karavīru Ukrainā pastrādātās zvērības," trešdien tviterī norādīja Lipavskis.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu