4. maijs aizritēs bez nokrišņiem; būs vēsi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ievas ziedi
Ievas ziedi Foto: Evija Trifanova / LETA

4.maija rītā vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā īslaicīgi līst, iespējams arī slapjš sniegs un sniega graudi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Mākoņu daudzums mainīgs. Vējš pārsvarā lēns. Gaisa temperatūra agrā rītā visā valstī ir zem +6 grādiem.

Saskaņā ar "Latvijas valsts ceļu" datiem zemākā gaisa temperatūra naktī bija -3,5 grādi uz A2 šosejas pie Melturiem. Nedaudz zem nulles gaisa temperatūra naktī noslīdēja visos valsts reģionos.

Rīgā minimālā gaisa temperatūra naktī bija no -2 grādiem lidostā līdz +5 grādiem pilsētas ziemeļos. Ceturtdienas rītā debesis kļuvušas mākoņainas, pūš ziemeļu vējš ar ātrumu 4-7 metri sekundē.

Neatkarības atjaunošanas dienā tikai vietām Latvijā - galvenokārt valsts dienvidos - gaidāmi nokrišņi, citviet laiks būs sauss, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji klās debesis, saulainākā diena gaidāma Vidzemes piekrastē un Kurzemes ziemeļos.

Pūšot lēnam līdz mērenam vējam no ziemeļu puses, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +6..+11 grādiem. Jau vēlā vakarā vietām sāksies sals, kas turpināsies līdz piektdienas rītam, bet aukstākā būs nakts uz sestdienu.

Rīgā svētku dienā gaidāms visai saulains laiks, no rīta iespējami nelieli nokrišņi. Pūšot aukstam ziemeļvējam, gaisa temperatūra pakāpsies vien līdz +8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1026-1028 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +9..+13 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.maijā bija +34 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -17 grādi kalnos Norvēģijas dienvidu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu