Video ⟩ Rogovkā, kur pazudusi septiņgadīgā meitene, pārmeklēta 20 kvadrātkilometrus plaša teritorija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Rogovkā piektdien pazudušās septiņus gadus vecās meitenes Justīnes Reinikovas, kurai ir veselības problēmas, meklējumos pārmeklēta teritorija 20 kilometru rādiusā no pazušanas vietas, informēja Valsts policijā (VP).

VP sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju "K9 SOS cilvēku meklēšana", "Bezvēsts.lv" un brīvprātīgajiem arī svētdien visas dienas garumā veic plašus pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumus. Kopš Justīnes pazušanas brīža ir vairākkārtīgi pārmeklēta teritorija jau 20 kilometru apkārtnē no meitenes pazušanas vietas, ar ūdens dronu palīdzību pārbaudītas tuvākās ūdenstilpes, izsūknēti dīķi. Diemžēl pagaidām meklēšanas pasākumi ir bez panākumiem, norāda policijā.

Tikmēr Latvijas Televīzija svētdien vēsta, ka pazudušās meitenes ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā. Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem esot ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte gan dzīvojot ārzemēs.

Kāda vietējā iedzīvotāja zināja stāstīt, ka meitene šeit redzēta reti. Nautrēnu pagasta pārvaldniece Līvija Plavinska raidījumam atzina, ka "ģimene nav viennozīmīgi vērtējama" - proti, pazudušās meitenes ģimene ir bijusi bāriņtiesas redzeslokā.

Tāpat kā pagājušajās naktīs, arī šonakt policija kopā ar kolēģiem, dienestiem un organizācijām turpinās meklēt septiņgadīgo Justīni.

Arī šodien meklēšanas pasākumos piedalās liels brīvprātīgo skaits. Ņemot vērā, ka drīzumā iestāsies diennakts tumšais laiks, brīvprātīgo palīdzība nebūs nepieciešama, tāpēc, rūpēs par brīvprātīgo drošību, VP aicina iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus.

Vienlaikus aicinām iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

Policija atgādina, ka Justīne bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 centimetri, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67 006 734 vai 110.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu