Noskaties, kā zilonis Čūks saņem jaunu kājas protēzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Kambodžā kāds zilonis iekarojis interneta lietotāju sirdis visā pasaulē ar video, kurā tam tiek piešķirta jauna kājas protēze.

“Mazāk nekā gada vecumā zilonis Čūks tika atrasts 2007. gadā klīstam viens Kambodžas ziemeļaustrumu mežā. Viņš malumednieku lamatās bija pazaudējis ne tikai vienu savu kāju, bet arī bija infekcijas nomocīts un pusbadā,” izdevumam “Newsweek” stāstīja savvaļas fotogrāfs Kamerons Vitnels.

Čūku izglāba Kambodžas savvaļas dzīvnieku alianses direktors Niks Markss. Kopš tā laika zilonis dzīvo centra teritorijā.

VIDEO: ČŪKS SAŅEM KĀJAS PROTĒZI

“Negadās bieži, kad dzīvniekam tiek sarūpēta protēze. Tiesa, esmu redzējis protēzes saņemam citus ziloņus, grifus, tukānus un citus dzīvniekus. Diemžēl malumednieku slazdi parasti dzīvnieku nogalina. Par laimi, savvaļas dzīvnieku aliansei izdevās izglābt Čūku un izgatavot tam protēzi,” piebilda Vitnels.

Čūka kājas protēzi radīja Kambodžas protēžu un ortopēdijas skola, savukārt finansējumu tai piešķīra Vitnela ģimenes zoodārzs. Protēze ir izgatavota no pārstrādātām riepām, plastmasas un putām.

15 gadus vecais zilonis ir branga izmēra, tāpēc protēzei jābūt ļoti izturīgai. Tieši tāpēc Čūka protēze sver teju 20 kilogramus. Ziloņi turpina augt līdz 25 gadu vecumam, tāpēc Čūka protēze jāmaina katrus sešus mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu