Foto Skatītāji pasaules čempionātā džudo nēsā kara simbolu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušās nedēļas nogalē Kataras galvaspilsētā Dohā sākās pasaules čempionāts džudo. Tajā piedalās arī Krievijas pārstāvji. Sacensību trešajā dienā Krievijas līdzjutēji tribīnēs atradās ar Georga lentītēm pie krūtīm.

Vairākās valstīs Georga lentīte apzīmē agresijas, kara simbolu, tāpēc tā ir aizliegta.

Pasaules čempionātā Dohā trīs Krievijas sporta līdzjutēji tomēr nolēmuši doties tribīnēs ar Georga lentīti pie krūtīm. Tas nepalika nepamanīts TV skatītājiem un sacensību organizatoriem.

"Šiem skatītājiem tika lūgts attiecīgos objektus noņemt, taču viņi to atteicās darīt. Tāpēc mums nācās viņus sūtīt prom no tribīnēm, un viņi vairs nevarēs atgriezties arēnā," "Inside The Games" norādīja Starptautiskās džudo federācijas (IJF) pārstāvis.

Krievijas sportisti pasaules čempionātā džudo startē kā neitrāli atlēti, kuriem esot veikta arī viņu vēstures pārbaude. Proti, sportistiem un apkalpojošajam personālam nedrīkst būt sakara ar Krievijas militārajām struktūrām.

Krieviju pasaules čempionātā pārstāv 17 sportisti. Iepriekš Ukrainas mediji ziņoja, ka 14 no 17 pasaules čempionātam pieteiktajiem Krievijas džudistiem ir līgumsaistības ar Krievijas militāro sistēmu.

Kopš 2007. gada IJF prezidents ir rumānis Mariušs Vizers, un viņš tiek uzskatīts par smagos noziegumos apsūdzētā Vladimira Putina draugu. Putins līdz kara sākumam Ukrainā bija IJF Goda prezidents, un organizācija uzreiz pēc kara sākuma nesteidzās viņam šo titulu atņemt. Tomēr vēlāk tas tika izdarīts.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu