"YEKINDAR šajā turnīrā ir kapteinis", broky soļo tālāk. Trešā diena

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Helvijs "broky" Saukants ar komandu "FaZe" pirms spēles pret “FORZE”
Helvijs "broky" Saukants ar komandu "FaZe" pirms spēles pret “FORZE” Foto: BLAST

"Paris Major" čempionāta trešajā dienā turpinās komandu atsijāšana un sāk iezīmēties "Legends Stage" pilnā aina. Mongoļiem, "Complexity" un "OG" jāpērk biļetes mājup, kā to bija paredzējuši eksperti, bet dažām lielajām organizācijām spiediens tikai turpina augt. Individuālās meistarības līmenis bieži vien ir pats noteicošākais šajās spēlēs, jo emociju iespaidā spēlētāji biežāk kļūdās, neizmanto dotās iespējas un paklūp pat tur, kur nekādu šķēršļu nav.

Internacionālā komanda "Monte", kuras kodolu veido Ukrainas spēlētāji, saspringtā cīņā uzvarēja "The Mongolz", abas kartes aizvadot ar mazu raundu starpību (16-12 un 16-13). Kā ierasts, redzējām Jordānijas lielmeistaru BOROS izrēķināmies ar saviem pretiniekiem ne pa jokam. Jau pirms mača sākuma bija skaidrs, ka mongoļiem viegli neklāsies, jo viņu labāko karti Inferno "Monte" nemaz nespēlē. Arī ukrainis DemQQ izcēlās ar neierastu sniegumu saviem standartiem, palīdzot savai komandai uzvarēt ar (2-0).

Paralēlajā spēlē par izdzīvošanu tikās internacionāli sastāvi, kur vēl vienu dienu zem saules nopelnīja "GamerLegion", izslēdzot "OG" ar (2-1). Dīvains šķita fakts, ka tieši "OG" pēc bukmeikeru prognozēm bija favorīti, neskatoties uz to, ka "GamerLegion" ir labāk sagatavojušies visās kartēs un spēlē ar pilnvērtīgu kapteini. Vērā ņemts arī fakts, ka pirms mēneša, š.g. aprīlī, kvalifikācijā uz "Paris Major" "OG" kapitulēja ar rezultātu (9-16). Šī spēle gan uzvarētāju meklēja trīs karšu garumā, bet gribētos teikt, ka vadības pults visu laiku piederēja "GamerLegion".

broky spēlēs "Legends Stage", YEKINDAR liktenis izšķirsies rītdien

"FaZe" bija ieradušies "uzvalkā", nokārtojot biznesu pret Krievijas "FORZE", skatītājiem sagādājot (2-0) uzvaru. No malas rezultāti varētu šķist relatīvi tuvi (16-11 un 16-12), bet broky komanda šajā sērijā rādīja, ka viss tiek kontrolēts. Sajūta, ka spēlētājs rain kombinācijā ar "Major" čempionātiem ir tieši tas, ko dakteris receptē ierakstījis priekš "FaZe", jo šādos augstas raudzes turnīros viņš nereti atzīmējās ar spilgtām performancēm. Pēcspēles intervijā rain atklāja, ka vērtē komandas savstarpējo komunikāciju spēlē ar 4 no 10, sakot, ka vēl joprojām tā neatrodas tādā līmenī, kādu visi vēlētos. Triumfs šajā mačā izcementēja "FaZe" ceļu uz "Legends Stage".

Neatkarīgi no lēnā starta "Liquid" ir sākuši rast atbildes uz jautājumiem, kuras meklēja kopš pirmās spēles sākuma. Ziemeļamerikas derbijs pret "Complexity" izskatījās tā, it kā vecākais brālis "Liquid" neļautu apsēsties pie datora jaunākajam. Pirmās kartes sākumā Anubis varēja just, ka "Liquid" komanda dzēš jebkādas pretinieka cerības uz pozitīvu iznākumu, tai beidzoties 16-11. Turpinājumā iekš Overpass rezultāts pat varēja būt 16-0, taču "Complexity" vēl vienu sensāciju nepieļāva. Ar mazu aizķeršanos, bet tāpat pārliecinoši, 16-3 un 2-0 sērijā. Kas interesanti, "Liquid" galvenais treneris daps intervijā ar HLTV.org atzina, ka dažādu iemeslu dēļ noteiktos gadījumos par "IGL" (in-game-leader no angļ.val.) jeb kapteini ir kļuvis tieši Mareks. Piemetināja, ka lielas pārmaiņas tās nav bijušas, jo YEKINDAR jau iepriekš ir palīdzējis šajā lauciņā savam sastāvam. "Liquid" saka saviem pretiniekiem "visu gaišu!", bet Mareka liktenis izšķirsies nākamajā mačā.

"Apeks" sarūgtina brazīliešus, "Ninjas in Pyjamas" nepārsteidz

Liela daļa tā neuzskatīs, bet "Apeks" un "paiN" duelis bija gaidāms kā vakara saldais ēdiens. Komandas, kuras noteikti spēj piegādāt augstas kvalitātes Counter-Strike maču, tajā pašā brīdī nevienam nepiederēja favorīta statuss. Mazā uzvara "Apeks" kontā bija, ka viņi nespēlē "paiN" labāko un biežāk spēlētāko karti Nuke. Jāatzīst, ka, lai vai kā brazīlieši būtu gatavi un spēlētu savu plānu A vai B, šodien pilnībā visi "Apeks" dalībnieki atzīmējās ar skaistiem un zvaigžņotiem momentiem.

Apmainoties ar uzvarām sevis izvēlētājās kartēs, trešā izrādījās liktenīga lietuvietim jL, kurš bija galvenais vilcējspēks savā laukuma pusē. 2-1 sērijā un kvalificēšanās "Legends Stage". "Apeks" komandas dalībnieks "STYKO" intervijā lika par sevi manīt, sakot, ka šī nebija nejaušība un viņi šobrīd rāda savu labāko spēli.

Lai cīnītos par biļeti uz "Legends Stage", gribētos teikt, ka titulētajai organizācijai "Ninjas in Pyjamas" paveicās ar savu lozi 2-1 mačā - Austrālijas "Grayhound". Jā, tie paši pretinieki, kuri atzīmējās ar vēsturisku 0-16. Eksperti piekritīs, ka šobrīd nindzjas neatrodas savā skaistākajā dzīves posmā un leģendas statusa iekarošana būtu bijis milzīgs bonuss, jo kvalifikācija uz pašu "Paris Major" jau bija panākums, kontekstā ar sastāva izmaiņām un citām problēmām. Ne tik žiglas divas kartes kā Marekam, bet 2-0 sērijā "Ninjas in Pyjamas" bija pārāki. Pirmajā dienā minējām, ka nindzju snaiperis "headtr1ck" nerādīja spožāko sniegumu un turnīru iesāka diezgan miegaini, bet šīs dienas mačā tieši viņš bija stūrakmens izcīnītajai ceļazīmei uz "Legends Stage".

Rītdien atlikušajās trīs spēlēs "Challenger Stage" izšķirsies, kuras trīs komandas pievienosies nākamajam turnīra etapam. Ir zināms, ka "Liquid" scenārijs ir gaužām patīkams - vakarā tiksies ar "Grayhound". Nu kad tad, ja ne tagad?

Foto: BLAST
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu